Az oroszok Vietnamja

2022. február 27. 22:23 - Mizantróp.

Az orosz hadsereg 4 napja támadja folyamatosan teljes erőbedobással Ukrajnát, egyelőre nem sok eredménnyel. Amit 4 háborús nap után ugyanis a világ második legnagyobb és legfejlettebb hadserege fel tud mutatni az két közepes méretű város elfoglalása, Melitopol és Nova Kakhovka bevétele. Ennyi. Emellett elfoglalták Ukrajna néhány százalékát: délen, a Krím félszigettel határos megyéket, északon pedig egy határ-menti sávot, mely lefelé ugyan terjeszkedne a két legnagyobb ukrán város, Kijev és Harkiv felé, de ezeket nem éri el.

ukrajna_terkep_feb26.jpg

forrás: understandingwar.org

Mindez a 4. nap végén 4300 orosz katona feláldozásával és 146 harckocsi, 27 repülőgép illetve 26 helikopter elvesztésével. Meglehetősen nagy ár ez, csekély területekért. És Kijev nem az övék, a főváros profin tartja magát, akárcsak Harkiv, melyet képtelenek megközelíteni. A helyzet az, hogy az ukrán hadsereg jelesre vizsgázott eddig: Valerij Zaluzsnyij ukrán főparancsnok egyben tartja az ukrán tábornoki kart és jól együttműködik a Kijevben maradt ukrán elnökkel, Zelenszkijjel is. Putyin három dologban tévedett: 1. láthatóan nem gondolta, hogy az ukrán hadsereg napokig kitart (sőt úgy tűnik akár hetekig, hónapokig is harcképes tud maradni), mégpedig átállások, megfutamodások nélkül és a tábornoki kar is hűséges marad Zelenszkijhez 2. rosszul terveztette meg az északi támadást Fehéroroszország felől, mely egyelőre totális kudarc az oroszok számára 3. a várakozásánál sokkal szervezettebb az ukrán szárazföldi haderő (légi-erejének elvesztése dacára) és sokkal erősebb ellenállásra képes, mint bárki gondolta volna (orosz oldalon).

ukrajnai_katonak.jpg

A Putyin által a háborúra félretett 640 milliárd dollár nem tart ki örökké, sőt ez a pénz vészesen fogy, akárcsak az orosz hadsereg eszközállománya. Az oroszoknak ugyan 12-13 ezer harckocsijuk van, ám ezeknek, csak egyharmada tekinthető korszerűnek és ennek a 4 ezer tanknak is csak kb fele vethető be Ukrajnában, a többi kell a hatalmas ország biztosításához. Ha ebből a 2 ezer harckocsiból naponta elveszítenek 40-et (mint eddig), akkor két hónap után egyszerűen elfogynak a bevethető orosz páncélosok. Ami a létszám-fölényt illeti, hasonló a helyzet: hiába 900 ezres az orosz haderő és 200 ezres az ukrán ez az erő-különbség nem jelenik meg a valóságban, hiszen az orosz hadsereg fele a haditengerészetnél és a légierőnél szolgál (vagy egyéb fegyvernemnél) és csak körülbelül 450 ezer a szárazföldi csapatok létszáma. Ennek szintén csak kb fele küldhető be Ukrajnába, hogy a többi biztosításnak maradjon az óriási ország egyéb területeinek védelmére.

Ha a veszteségek mérséklése érdekében az oroszok visszább-vesznek, akkor kitolódik a harc és az egész küzdelem a Vietnami háborúra kezd majd emlékeztetni. Ott az amerikaiak hosszú éveken keresztül próbálkoztak Dél-Vietnám pacifikálásával, pénzt, embert, hadianyagot nem kímélve, míg végül fel kellett adniuk az egészet.

2ukrainemap.jpg

A kép forrása: link

Nagyon könnyen lehet, hogy az oroszok számára Ukrajna lesz Vietnám. Értelmetlen, elhúzódó, költséges háborút vívnak, amiben ráadásul az egész világ az ellenfelet támogatja. Ez annak idején Amerikára nem volt igaz, hiszen végig a vietnámi háború alatt számíthattak saját szövetségeseik támogatására. 

Mindehhez jön az óriási presztízs-veszteség is, hiszen az a benyomás alakul ki a világban, hogy a világ második legnagyobbjának kikiáltott orosz hadsereg képtelen legyőzni a 22.helyen álló ukrán haderőt. Ez blama lesz Putyin számára, mint ahogyan 1973-ban az amerikaiak is leégtek, a parányi Vietnám ellenében, amikor kénytelenek voltak kivonulni onnan. Csakhogy a megalomán és hatalmaskodó Putyin nem az a figura, aki képes veszíteni. Félő, hogy ha idáig fajulnának a dolgok, bármire képes lenne. Pedig tény: Ukrajna egyszerűen túl nagy falat Oroszország számára. Putyinnak is vannak határai és most elérte ezeket. Ha ennek belátásával végződik a háború, talán arra is lesz esély, hogy béke legyen. 

mizantroop_lec4.jpg

190 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mizantroop.blog.hu/api/trackback/id/tr9317767698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zia77 2022.02.28. 14:48:03

Nem tudni, pontosan, mi az oroszok célja. Mindenesetre a villámháború nem sikerült. Nem is sikerülhetett, hiszen Ukrajna nagy ország, Európában az oroszok után a második legnagyobb. Szerintem azáltal, hogy az orosz hadsereg Kijevet is megtámadta, az addigi "békefenntartókból" agresszor lett. El is számították magukat. Azt gondolták a haderejük jobban működik. Az ukránok meg gyengébbek. Ráadásul az USA és bábjai, az EU és a nyugati országok összefogtak ellenük. Az USA néhány éve ugyanilyen agressziót hajtott végre egy tőle távol eső kontinensen, Afganisztánban és Irakban, sőt Szerbiában is. Akkor az USA nyugat-európai bábjai nem tiltakoztak ennyire, sőt Irakba még katonákat is küldtek. Most Európa gazdasága is veszélybe került. Az USA és Kína is röhög a markába. A már gyenge gazdasági ellenfél még gyengébb lett. Az EU kreténjei a kialakuló csőrtömeg mellé még Ukrajnát is felvennék. 75 év, ha nem is boldog, de békeidő után, Európában megint háború van. Amíg Európa meg nem szabadul az Egyesült Államoktól, addig ez a veszély mindig fennáll. A főellenség nem Oroszország, hanem a népvándorlás, amelyet az USA támogat Európában, és amelynek a kelet még ellenáll, de a nyugat már alig tud ellenállni.

Machet 2022.02.28. 15:15:13

Az USA nagyon profin csinálja.A háttérben marad de szinte mindent manipulál.A kezében van a legtöbb befolyásoló tényező.A világmédiával pedig le tudja fedni a ténykedését.Európának annyi.Putyint most kivédhetetlenül kész helyzet elé állították.Ha háborúzik azért csinálják ki,ha nem lép fel erővel akkor folyamatosan apránként darálják le.Kérdés mit tesz,hogyan tovább?

pista18721 2022.02.28. 15:45:37

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

szeka.blog.hu/2022/01/26/a_demokratikus_intezmenyekbe_vetett_bizalmat_gyengiti_a_valasztasi_csalasok_lebegtetese/full_commentlist/1#c41174000

Autista elmebetegként nyilván nem fogod fel, de Sancho szerintem a Holodomorra célzott. Amióta Sztálin kiirtott egy csomó ukránt, minimum azóta utálják az ukránok az oroszokat. A korábbi történelmükben is nyilván volt még elég ok, de ez a legfőbb ok. És az, hogy Sztálin grúz származású volt, az ezen nem sokat változtat, hiszen éppen Grúziával nem határosak, és a szovjet apparátusban mégiscsak az oroszok voltak többségében.

hu.wikipedia.org/wiki/Holodomor

Az utálat egyik megnyilvánulása volt, hogy a Barbarossa-tervben a nácik elég jó szövetségest találtak a szovjetek (oroszok) ellen.

en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Insurgent_Army

No de hát te ezt nem tudod, mert egy mongolFidióta selejt vagy, fingod nincs semmiről, ezért szavazol a Fideszre, akárcsak a többi mongolFidióta selejt. Ti vagytok a magyarok legalja, a genetikai hulladék.

pista18721 2022.02.28. 15:46:34

@Machet: elmebeteg Putyin-droid vagy.

apro_marosan_petergabor 2022.02.28. 15:54:47

Azt kell mondjam a hozzászólók jól látják. Az USA-nak sikerült Putyint beleugratni egy proxy háborúba, Zselinszkij pedig ragyogóan kommunikál a teljes nyugati sajtó támogatásával. Az oroszok nyitva hagyták a nyugati oldalt, ahonnan dőnek befelele a harkocsi és repülő elhárító rakéták, raktárról, ezrével. Na most lényegesen egyszerűbb elhárító rakétákat gyártani mint vadászrepülőt és tankot. Ezért az uróbbiak el fogank fogyni, ha 2-3 héten belül Putin meg nem nyeri a háborút. Ha nem nyeri meg akkor megpuccsolják vagy utóléri Sztalin sorsa egy agyvérzés, egy infarktus stb. formájában.
Közben az USA hátradől, mi meg szívunk az EU-ban, az USA diktál. Épült gázvezeték - ne használd, van olcsó olaj, ne vegyél stb. Helyette támogasd ingyen Ukrajnát, jó sok pénzzel, paripával fegyverrel. Gyanítom Zselinszkijt erre a feladatra készítették fel (a magyarok nyomorgatása Kárptalján a projekt része, szükséges díszlet volt), egyszerre rohassza le az EU-t és Oroszországot. Az USA legjobban attól félt hogy a németek összeállnak az oroszokkal (tudás + nyersanyag) így az az EU megveri a z USA-t gazdaságilag. Ez a veszély hosszú évekre elmarad, jöhet Kína illetve a palackozott palagáz az EU-nak...:(
Hogy mennyire buta ez az agymosott EU, az hihetetlen, önygyilkos mozgást végez.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 16:03:20

Hát tényleg nem sok eredménnyel, csak szépen kőrülzárják Kijevet,Harkovot, Mariupolt. A Vietnammal, vagy Afganisztánnal való összevetés teljesen fals..

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 16:07:23

@zia77: A céljuk alapvetően az ukrán kormány leváltása, illetve Ukrajna semlegességének kierőszakolása. Soha nem szerepelt a célok között az egész ország tartós megszállása..

Szalay Miklós 2022.02.28. 16:12:43

Tömör és lényeglátó elemzése az ukrán helyzetnek:

egyvilag.hu/index.shtml#PT111_vlagyimir

(A VLAGYI: MIR címtől nézzétek.)

Joshua123 2022.02.28. 17:10:24

Dezinformációs hadviselés is folyik. Szerintem fogalmunk sincs arról, pontosan mi folyik Ukrajnában. Az oroszok a légi és a szárazföldi hadviselést egyszerre kezdték meg. Ukrajna haditechnikája nem a legmodernebb, de az ország katonailag nem gyenge és nagy. Vagy 30 éve az USA a NATO-val vagy nélküle heteken és hónapokon keresztül nem csinál mást mint repülőgépek százaival és hadihajókról bombázta és rakétázta az adott országot. Szerbiában a szárazföldi hadviselést meg sem próbálták, pedig Ukrajnánál kisebb és gyengébb ország és az egész NATO felvonult ellene. Miért kéne az oroszoknak 1-2 nap alatt teljesen elfoglalni Ukrajnát, atomfegyver nélkül, a lehető legkevesebb polgári áldozattal? A villámháború nem ezt jelenti. Ha pár hét, 1-2 hónap alatt "nácítlanítani" tudja Oroszország Ukrajnát, akkor olyat tett, amire a 2. vh. óta nem volt példa.
Maximálisan háborúellenes vagyok. Amin mi vitatkozunk, az másoknak az élete. Nem a mi gyerekeink és hozzátartozóink halnak meg, nem a mi életünk megy pillanatok alatt tönkre.

pista18721 2022.02.28. 17:13:53

@CSOKKI MÁLNA: "A céljuk alapvetően az ukrán kormány leváltása, illetve Ukrajna semlegességének kierőszakolása. Soha nem szerepelt a célok között az egész ország tartós megszállása.."

Hát, ha ez Putyin célja, akkor ez egy elég elmebeteg megvalósítás. És te is elmebeteg vagy, ha azt hiszed, hogy ezt így meg lehet oldani.

1) Az ukrán kormányt leváltani le lehet katonai erővel, de ehhez az egész országot tartósan meg kell szállni. Ilyet láttink 1956-ban. Olyat, hogy egy másik ország rövid beavatkozással megdöntsön egy kormányt, és egy új kormányt tartósan a helyére rakjon, olyat részleges vagy rövid megszállással nem lehet megcsinálni. Ehhez az kellene, hogy az ukrán nép túlnyomó többségben Putyin mellett legyen. És ha ez még a támadás előtt így is lett volna (nem volt), a támadás után semmiképpen nincs így. Pontosan a támadás nehézkessége mutatja azt, hogy az ukrán nép mennyire utálja Putyint. Tehát bármiféle kormányt Putyin acsak kurva tartós és nagy erőszakkal tud Ukrajna élére tenni, ha egyáltalán képes lesz erre.

2) Egy ország semlegességét támadással kierőszakolni, ilyen meg szintén nincs. Ez is egy elmebeteg elképzelés. Egy ország SOHA nem reagál külső támadásra semlegességgel.

Elmebeteg vagy, pszichopata vagy, ezért vagy mongolFidióta, ezért vagy homofób, ezért vagy náci, ezért vagy Putyin-fasszopó. Mind azt mutatja, micsoda genetikai selejtes állat vagy. Nem ember, hanem állat. Korcs, féreg, selejt, hulladék.

pista18721 2022.02.28. 17:17:52

@CSOKKI MÁLNA: "A céljuk alapvetően az ukrán kormány leváltása, illetve Ukrajna semlegességének kierőszakolása. Soha nem szerepelt a célok között az egész ország tartós megszállása.."

Hát, ha ez Putyin célja, akkor ez egy elég elmebeteg megvalósítás. És te is elmebeteg vagy, ha azt hiszed, hogy ezt így meg lehet oldani.

1) Az ukrán kormányt leváltani le lehet katonai erővel, de ehhez az egész országot tartósan meg kell szállni. Ilyet láttink 1956-ban. Olyat, hogy egy másik ország rövid beavatkozással megdöntsön egy kormányt, és egy új kormányt tartósan a helyére rakjon, olyat részleges vagy rövid megszállással nem lehet megcsinálni. Ehhez az kellene, hogy az ukrán nép túlnyomó többségben Putyin mellett legyen. És ha ez még a támadás előtt így is lett volna (nem volt), a támadás után semmiképpen nincs így. Pontosan a támadás nehézkessége mutatja azt, hogy az ukrán nép mennyire utálja Putyint. Tehát bármiféle kormányt Putyin acsak kurva tartós és nagy erőszakkal tud Ukrajna élére tenni, ha egyáltalán képes lesz erre.

2) Egy ország semlegességét támadással kierőszakolni, ilyen meg szintén nincs. Ez is egy elmebeteg elképzelés. Egy ország SOHA nem reagál külső támadásra semlegességgel.

Az egész világ nagyjából teljes közvéleménye ellenetek van. Az egész világ nagyjából összes kormánya ellenetek van. Olyanok vagytok, mint a német nácik voltak. ELszigetelt, fanatikus elmebetegek. Mindenki szembemegy az autópályán. Legalább ekkor kapcsolhatnátok, de nem, páran közületek tovább harcolnak a lövészárkokban, mint azok a japánok, akiket a II. VH után évekkel találtak meg egyes szigeteken tovább harcolva.

Bazdmeg, legalább ott kapcsolhatnál, amikro még az Orbán qrmány is átáll, de te tovább harcolsz a lövészárokban. Beteg vagy. Le fognak lőni!

Elmebeteg vagy, pszichopata vagy, ezért vagy mongolFidióta, ezért vagy homofób, ezért vagy náci, ezért vagy Putyin-fasszopó. Mind azt mutatja, micsoda genetikai selejtes állat vagy. Nem ember, hanem állat. Korcs, féreg, selejt, hulladék.

pista18721 2022.02.28. 17:21:34

@apro_marosan_petergabor: Jól látod, hogy Putyin nemcsak egy geci állat, de egy barom idióta is. A kérdés csak az, hogy miért még mindig másokat szídsz Putyin helyett. Azért, mert beteg vagy.

Etniez 2022.02.28. 17:23:05

@zia77: Köszönjük az orosz propagandát, huszadjára átírva sem érdekel senkit.

pista18721 2022.02.28. 17:24:16

@apro_marosan_petergabor: mizantroop.blog.hu/2022/02/27/az_oroszok_vietnamja?full_commentlist=1#c41246716

Jól látod, hogy Putyin nemcsak egy geci állat, de egy barom idióta is. A kérdés csak az, hogy miért még mindig másokat szídsz Putyin helyett. Azért, mert beteg vagy.

Ja, és, ha azt hiszed, hogy az USÁ-nak sikerült Putyin beleugratni, így, beleugratnia egy háborúba, akkor szintén elmebeteg vagy. Mi a faszom akadályozta meg Putyint abban, hogy ne támadjon?! Mindenki azt mondta, hogy ne támadjon. Putyin egy olyan elmebeteg pszichopata, mint te, aki, ha mindenki azt mondja, ne ugrojon bele a kútba, csakazért is beleugrik. És akkor jössz te, és mindenkit is hibáztatsz, csak Putyint nem.

Mert egy elmebeteg genetikai selejt állat vagy. Igen, ez embernek kevés, te egy féreg állat vagy. Az ember tud gondolkodni, te nem.

arthurthedent 2022.02.28. 17:24:55

@zia77: "Afganisztánban és Irakban, sőt Szerbiában is. Akkor az USA nyugat-európai bábjai nem tiltakoztak ennyire"

Ja, ja, jön ez az "ennek a bábja meg annak a bábja". A nagy fene igazság meg az, hogy a ruszkik tetteit nem menti, hogy az amerikaiak mit csináltak afganisztánba meg irakba meg akárhol. Senkinek a tettei nem mentik azt, ami a ruszkik csinálnak.

Aki egy kicsit is elfogulatlan és nem akar mindenáron kifogást keresni óvodák lerakétázására annak ez elég világos.

pista18721 2022.02.28. 17:25:05

@Machet: mizantroop.blog.hu/2022/02/27/az_oroszok_vietnamja?full_commentlist=1#c41246540

Ha tmég mindig azt képzeled, hogy Biden adott parancsot az orosz hadseregnek az invázióra, akkor te egy paranoiás elmebeteg vagy. Vagy pedig Putyin fizetett droidja.

pista18721 2022.02.28. 17:28:59

@arthurthedent:

kormanykommentek.blog.hu/2021/08/24/folyamatos_adosagcsapdaban_a_korhazak_de_vajon_csak_ok_a_hibasak?full_commentlist=1#c40867544

" én ezt a elmúltnyolcévezést igazából már vagy öt éve kizárólag balról hallom, ha érted mit akarok mondani..."

tudjuk, hogy egy idióta, vaksi elmebeteg vagy, akinek a gumiszobából fingja nincs a világról, de kommentelget. kb 2 perc alatt találhatsz a Fidesztől, Orbántól, a sleppjétől annyi Gyurcsányozást az elmőlt 5 évben, de még idén is, amennyit akarsz, ha nem volnál egy mongolFidióta selejt.

mutatóban pár:

telex.hu/belfold/2021/03/01/gyurcsanyozas-2022-valasztas-orban-viktor-gyurcsany-ferenc

444.hu/2021/05/27/a-fidesz-ervei-a-kinai-kommunista-part-egyetemet-ert-kritikakra-a-ceu-rosszabb-volt-es-gyurcsany-is-terrorral-lepett-fel-az-allampolgarok-ellen

magyarnarancs.hu/feketelyuk/orban-szerint-harom-veszely-fenyegeti-magyarorszagot-239381

444.hu/2021/03/03/megdolt-a-fedett-palyas-gyurcsanyozasi-vilagrekord

arthurthedent 2022.02.28. 17:31:40

@Joshua123: "Miért kéne az oroszoknak 1-2 nap alatt teljesen elfoglalni Ukrajnát, atomfegyver nélkül, a lehető legkevesebb polgári áldozattal? "

1) Mert ha nem teszik, akkor a többi ország oroszországot a pattintott kőkorig dózerolja vissza. Már most a lakosság megtakarításainak államosításán agyalnak.

2) Mert a saját lakosságuk belezi ki a rendszert, ha nem lesz internet, kaja, bank, külföldi sampon meg kóla.

3) Mert az orosz milliárdosok fogják hágába kísérni putyint és bandáját, amikor végre elhiszik, hogy minden külföldi vagyonuknak lőttek.

4) Mert az orosz tömeg fogja rájuk gyújtani a kreml épületeit amikor elkezdenek hazajönni a hullazsákok.

5) Mert szétszéled a katonaság, amikor nem lesz üzemenyag, lőszer meg kaja, mert elfogy a pénz és megroppan a gazdaság.

6) És végül természesen azért, mert Putyin így tervezte és ezt ígérte.

pista18721 2022.02.28. 17:32:57

@CSOKKI MÁLNA:

geo1.blog.hu/2021/09/08/orban_le_tudna-e_gyozni_orbant?full_commentlist=1#c40898246

a sportesemények elején, a himnusz alatti térdeplés mozgalma 2016-ban indult az USÁ-ban a feketék elleni kimagaslóan elkövetett rendőri brutalitás, azaz a fehér emberek rasszizmusa ellen.

egy fehér ember ugyanúgy tiltakozhat a fehér rasszizmus ellen, mint egy fekete. egy értelmes ember felfogja, hogy érdekünk az, hogy kiírtsuk magunk között azt az ostoba nácizmust, amiben ti, idióták hisztek.

https://en.wikipedia.org/wiki/U.S._national_anthem_protests_(2016–present)

fingod nincs semmiről, idióta vagy, ahogy az egy mongolFidiótához illik. csaltok, loptok, hazudtok. másra nem is vagytok képesek. ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

Én vagyok az Matyi te Selejt 2022.02.28. 17:34:58

Hijába kötöztek le, kiszabadultam. Skizo selejtek.

arthurthedent 2022.02.28. 17:35:34

@pista18721: "kb 2 perc alatt találhatsz a Fidesztől, Orbántól, a sleppjétől annyi Gyurcsányozást"

Matyi, lelkem galambocskám ennek már megint mi a franc köze van a témához? Mikor mondtam én, hogy az orbán bármelyik dolga erkölcstelen, de nem gond, mert a gyurcsány még erkölcstelenebb?

Magyarországon ma két lehetőség van. A baloldal az mzp-t kézivezérlő gyurcsánnyal vagy a fidesz a zorbánnal. Az ember összehasonlítja a kettőt és dönt. Nem felmentést keres a zorbán dolgaira, hanem azt mondja, hogy WWGyD, azaz mit-tenne-gyurcsány (és elvtársai).

pista18721 2022.02.28. 17:43:30

@arthurthedent:

fegyvertelen.blog.hu/2021/06/01/az_atkozott_profit_es_a_kotelezo_plakatolas?full_commentlist=1#c40686682

@arthurthedent: Neked az nem fáj, ha Orbán megöl 30 ezer ártatlan magyar embert. Te csak azért hisztizel, mert Gyurcsány alatt a Fideszes csőcselék felgyújtotta a TV székházat, autókat, kukákat, boltokat zúztak be, barikádot emeltek az utcára, és tankkal mentek neki a rendőrségnek. És erre a rendőrség nem tétlenül nézte, ahogy a Fideszes csőcselék polgárháborúban akarja szétverni hazánkat.

Te beteg vagy, ezért vagy Fideszes.

Neked csak az ilyen "agysebészekért" fáj a szíved, mert te is egy ilyen genetikai hulladék vagy, mint ez.

m.cdn.blog.hu/pi/piroslapok/image/tv_ostrom.jpg

Ti, Fideszesek tanulatlanok, sötétek, pszichopaták, elmebetegek vagytok. Ti vagytok a magyar nép legalja, a genetikai selejt, a hulladék. A baj az, hogy ez a hulladék akarja vezetni az országot, és bassza szét az országot egy évtizede.

Joshua123 2022.02.28. 17:45:14

@arthurthedent: A dezinformációs hadviselés szerint.
Térjünk vissza rá 2 hónap múlva, amennyiben a háború nem terjed ki.
Reménység szerint a nyugati országokban maradt annyi józanság hogy a szájkaratén kívűl nem tesznek semmi felelőtlent.

pista18721 2022.02.28. 17:48:49

@CSOKKI MÁLNA: @CSOKKI MÁLNA: 1940-ben a németek a holland, belga, francia és brit hadsereg ellenében 3 nap alatt elfoglalta Holandiát, Liege-t és Namurt. Putyin meg nagyjából kurvára semmit. Délem, a Krím felől kicsit nyitva hagyták neki az ajtót, de csak ennyi.

www.ibiblio.org/hyperwar/UN/Belgium/Belgium_1939-40/maps/Belgium-3.jpg

pista18721 2022.02.28. 17:51:45

@Joshua123: a nyugati országok tönkrevágják Oroszországot, mégpedig gazdaságilag. a gazprom részvénye 9 euróról 3 euróra esett vissza.

pista18721 2022.02.28. 17:52:33

@arthurthedent:

fegyvertelen.blog.hu/2021/06/01/az_atkozott_profit_es_a_kotelezo_plakatolas?full_commentlist=1#c40686682

@arthurthedent: Orbán küldött rendőröket azonosító nélkül ENGEDÉLYEZETT tüntetésre:

www.ajbh.hu/kozlemenyek/-/content/qzyKPkTyQAvM/az-alapveto-jogok-biztosa-egy-tuntetes-rendorsegi-biztositasaval-kapcsolatos-alapjogi-aggalyokrol

Orbán rendőrsége oszlatott figyelmeztetés nélkül könnygázzal ENGEDÉLYEZETT TÜNTETÉSEN

ataszjelenti.blog.hu/2019/08/27/serti-az-emberi-meltosagot-ha-a-rendorok-figyelmeztetes-nelkul-alkalmaznak-konnygazt

Orbán küldött spiclit engedélyezett tüntetők lakására.

24.hu/belfold/2017/04/06/rendorok-mentek-fel-a-ceu-tuntetes-kulfoldi-szervezojenek-lakasara-es-nem-mentek-el-amig-nem-nezhettek-korul/

HAZUDSZ, mert Fideszes pszichopata selejt vagy. csak hazudni tudtok.

Ti, Fideszesek tanulatlanok, sötétek, pszichopaták, elmebetegek vagytok. Ti vagytok a magyar nép legalja, a genetikai selejt, a hulladék. A baj az, hogy ez a hulladék akarja vezetni az országot, és bassza szét az országot egy évtizede.

Joshua123 2022.02.28. 17:56:40

@pista18721: Az ilyen hozzászólások miatt tartanak a magyar internetes fórumok ott, ahol tartanak. Meg se nézem, mire válaszoltál. Még ha igazad is lenne ez a stílus borzalmas. Senki sem genetikai hulladék, különösképpen nem az ország egy jó része, akkor se, ha más véleményük van. Milyen liberális hozzáállás ez?

Joshua123 2022.02.28. 18:00:23

@pista18721: Egy ilyen háborúnak nem lesznek nyertesei, én nem szeretnék fogadni senkire sem.

pista18721 2022.02.28. 18:00:43

@arthurthedent:

fegyvertelen.blog.hu/2021/06/01/az_atkozott_profit_es_a_kotelezo_plakatolas?full_commentlist=1#c40687206

"Egymást licitálják túl, mert számukra az a fontos, hogy mennyire elkötelezett hívei az eszmének."

Miért a náci keresztények nem ilyenek? Nem versenyeznek abban, hogy ki tud rasszistább, keresztényibb fasz lenni?! Meg ki nyalja jobban Orbán seggét? KI iszik először sört Orbán után a teraszon?! De.

Ti, Fideszesek tanulatlanok, sötétek, pszichopaták, elmebetegek vagytok. Ti vagytok a magyar nép legalja, a genetikai selejt, a hulladék. A baj az, hogy ez a hulladék akarja vezetni az országot, és bassza szét az országot egy évtizede.

Buchhalter 2022.02.28. 18:01:57

@apro_marosan_petergabor: @Joshua123: @CSOKKI MÁLNA: hát peter gábor ennyi hülyeséget összehordani! Kábé csodafegycverként állítod be a páncéltörőket meg a Stringereket. Persze ... A modernebb tankok kiröhög a vadészhelikopterekkel együtt. Látom te is beszoptad a nyuhógati és az ukrán sajtó győzedelmes adatait. hogy hány száz ellenséges tankot meg több tucatnyi repülőgépet lőttek le a "szuper" ukránok. Ja nem! Érdekes módón nincs lekapcsolva Ukrajnában a net ,tehát az okos telok korábban bármikor felrakhatna ezekről képeket. ilyenek nem nagyon vannak. Eddig láttunk 1-2 kiégett tankot felségjelzés nélkül , pár teherautót és egy péncélozott kétéltűt meg egy kilőtt ikrán felségjelzésű vadászgépet. Szombatig még az ukránok közöltek számadatot, hogy elesett 142 ukár katona. Vasárnap óta minden halott civil lett. Szám szerint 220 fő amiből 14 gyerek Kép megint sehol. Pedig az ütős lenne a világ számára. Te Péter elhiszed, hogy meghalt 5000 orosz katona?! Mert én nem ,de egyre többen kételkednek ebben. Max 500. Lehet egy nullával több került oda. Joshua jobban rá látt : kőkeményen megy a dezinformálás a nyugat részéről meg a mese habbal. Csokimálnának is igaza van : bezony szép lassan be lesznek kerítve a kulcsfontosságú városok. Első körben lebasszák az áramot aztán a vízet és pár napot várnak. A felfegyverzett polgári erők értéke nulla.Ott van 56 példája .Oké hazavágtak 923 orosz katonát és megsebesült 2000. A felkelők vesztesége 3000 halott és 8000 sebesült volt. Marhára megérte. Amint a magyar katonaság 95 % a laktanyában maradt onnantól halálra volt ítélve az egész. Az ukrán haderő veszteségét a néha nem cenzurázott hír foszlányok és az elfoglalt városok valamint a szétlőtt katonai objektumok alapján legalább 6-800 főre teszem és 1500-2000 fő megsebesülhetett.

arthurthedent 2022.02.28. 18:06:25

@pista18721: "Neked az nem fáj, ha Orbán megöl 30 ezer ártatlan magyar embert."

Miért fájna nekem az, ami csak a te képzeletedben létezik? :D

pista18721 2022.02.28. 18:08:38

@CSOKKI MÁLNA: febuár 31-én el is fogják foglalni Kijevet, ahogy a csecsen vezető ígérte.:)

arthurthedent 2022.02.28. 18:08:44

@Buchhalter: "A modernebb tankok kiröhög a vadészhelikopterekkel együtt."

Ja, mert a modern tankok ki-lő-he-tet-le-nek! Simán! :D Hát még a helikopterek, azok aztán kilőhetetlenek a javából. :D

arthurthedent 2022.02.28. 18:19:10

@pista18721: "HAZUDSZ, mert Fideszes pszichopata selejt vagy. csak hazudni tudtok."

Semmit sem mondtam orbánról, úgyhogy megint teljesen elvesztetted a fonalat. Koncentrálj! Koncentrálj! :D

pista18721 2022.02.28. 18:20:50

@arthurthedent:

offscreen.blog.hu/2021/10/06/ezert_nincs_ertelme_az_elkxrtukrol_kritikat_irni_105?full_commentlist=1#c40965612

"Arányos erőszakot, azokkal szemben, akik ellenszegülnek."

1) Mindenki, aki a téren volt, ellenszegült a törvénytelen tüntetés oszlatásának. Tehát, ismétlem, te gyagyás. Mindenki ellenszegült.

2) A téren egy tankkal mentek a rendőrség ellen. Polgárháborús helyzet volt. Nagyobb erő bevetése is arányos lett volna.

"Az, amit a rendőrség tett nem a közbiztonság helyreállítása volt."

De. Nem egy olyan mongolFidióta fasz fogja ezt meghatározni, mint te. A rendőrség minden országban hasonlóan jár el hasonló esetekben. Erőszakkal oszlatja fel a rendbontó, törvénytelen tüntetőket, akik polgárháborús helyzetet teremtettek.

Elmebeteg pszichopata vagy, ezért vagy mongolFidióta.

pincébezuhanási tudományok doktora · http://youtu.be/mymvU1Yydvw?t=640 2022.02.28. 18:21:54

@Joshua123: brendel matyi csak rombol, mert elmebeteg. Nézd meg a pofáját a videóban!

Joshua123 2022.02.28. 18:23:55

@Buchhalter: Költői kérdés, milyen rendszer az amelyik a polgárait arra bíztatja hogy Molotov koktélokkal meg gépkarabélyokkal harcoljon az orosz páncélosok tömegei ellen és gyerekeket hív be katonának? A náci Németország volt ilyen, például.

apro_marosan_petergabor 2022.02.28. 18:25:03

Matyit ismét kiengedék az elmeosztályról, s nyomul, Pista álnéven.
Páran mások azt hiszik, hogy amit hisznekek, az a valóság. Nem, valódi adatokat sem az ukrán sem az orosz veszteségekről nem tudunk, méga háború tényleges állásáról sem. Az ukránok mögött van az egész nyugati sajtó, a képek, hírek, vesztesgek manipuláltak. S nyilvánvalóan manipulált az is, amit az oroszok közölnek. Az ukrán vonal most a "háborús bűnös, gyerekgyilkos vonalat találta ki - buta orosz katonákkal, s üzemenyagnélküli hadoszloplokkal. Hős, szabadságharcos-"demokrata" Zselinszkíjjel, akinek korábban nem okozott lekifájdalmat a kárpátaljai magyarok gyalázása, elnyomása. Azt hiszem, ha Kijevet körbezárják, Zs. 5 percen belül elhúz, amerre még lehet - ha egyáltalán ijevben van, s nem csak úgy csinál...
Putyinnak viszont el kell számolni a hatalmas gazdasági károkkal, amelyekt a nyugati szankciók okoznak, most és később még inkább. Ha nem zárja le hamar a projektet, bajban lesz. S ismétlem nem könnyű, a modern svéd páncéltörő rakéták a városokban lazán elfolyatják a páncélosokat olvadt vastömeggé, a Stringerek meg leszedik a helikoptereket... S sokkal több rakéta van, mint helikopter - tehát nem egyszerű.
Amúgy nemigen örülnének sokan egy Ukrajnának az EU-ban, Izraelt sem vették fel, pedig ott nagyobb nyugi van már jó ideje...

arthurthedent 2022.02.28. 18:26:05

@pincébezuhanási tudományok doktora: Teljesen őrült. Valami olyasmiről beszél, amiről hónapokkal ezelőtt volt szó. Ráadásul állandóan fideszesnek nevez, abszolút fogalma sincs róla, hogy mi az álláspontom.

Valahol megtusztelő, hogy előássa miket írtam hónapokkal ezelőtt, ugyanakkor lehangoló, hogy ennyi idő alatt sem volt képes megérteni mi az álláspontom. És ez az állandó orbánfóbiája, ez az állandó fideszezése, rettenetesen beteg. Smmi más nem érdekli, csak a fidesz, csak a fidesz. :D

kunzoo 2022.02.28. 18:30:41

@Joshua123:
A finnek is így csinálták 1940 ben az oroszok ellen.

pista18721 2022.02.28. 18:31:23

@arthurthedent:

fegyvertelen.blog.hu/2021/06/01/az_atkozott_profit_es_a_kotelezo_plakatolas?full_commentlist=1#c40686688

Ausztriában 1M lakosra 1173 halott jut, Orbanisztánban 3089. ma, 2021.06.02.

Tehát alig több, mint harmad annyi a halottjuk, miközben.

1) Kurva sokat tesztelnek, tehát a fertőzöttek számát sokkal pontosabban tudják, mint az idióta Orbánod.
2) Síparadicsom, és az első hullám kurva durván érte őket, míg Orbanisztánban nem jött síelő, és Orbánnak mindig volt ideje a kísérleti labortól, ahogy Ausztriát nevezte, tanulnia.

Csak ugye mégse tanult a geci Fideszparaszt, mert egy pszichopata, hülye, elmebeteg fasz.

Szarod pofán magad, te kis elmebeteg mongolFidióta. Nagyon lealázod magadat.

Ti, Fideszesek tanulatlanok, sötétek, pszichopaták, elmebetegek vagytok. Ti vagytok a magyar nép legalja, a genetikai selejt, a hulladék. A baj az, hogy ez a hulladék, a zsákfalusi, 4 elemis selejt akarja vezetni az országot, és bassza szét az országot egy évtizede.

pista18721 2022.02.28. 18:37:34

@Joshua123: "milyen rendszer az amelyik a polgárait arra bíztatja hogy Molotov koktélokkal meg gépkarabélyokkal harcoljon az orosz páncélosok tömegei ellen és gyerekeket hív be katonának?"

Magyarország, 1956. De te biztos Kádár mellett lettél volna, te kis büdös, Putyin-fasszopó!

Éhes ló 2022.02.28. 18:40:37

Hohol propaganda aktualitását vesztett térképekkel töltve.
Szánalmas.

apro_marosan_petergabor 2022.02.28. 18:56:37

@pincébezuhanási tudományok doktora:
Érdekes, elmorfondíroztam azon, milyen nehéz lehetett matyinak civilizáltan viselkednie a kamera előtt(meg kellett erőszakolnia az alaptermészetét - vagy csak ide jár öklendezni?)... Mesterséges intelligencia ide, vagy oda, a Toldi idézet nem jött össze időre... Se. Na ez a baj az önvezető autókkal is, mire a mikrokontrollerek hada végigteker a 999 elágazásos programon, s felismeri a helyzetet(ha egyáltalán), az áldozat már ott fekszik kiterülve az asztalon...
De ha egy ember ennyire fegyelmezetlen és agresszív egy noname fórumon, mennyire tud megbízhatóan kezelni egy ilyen komplex kérdéskört, mint az alakfelismerés-döntés rövid idő alatt, ezer változó alapján, 10exp -10-11 -es megbízhatósággal...?

pista18721 2022.02.28. 18:57:14

@Joshua123: mizantroop.blog.hu/2022/02/27/az_oroszok_vietnamja?full_commentlist=1#c41247180

"milyen rendszer az amelyik a polgárait arra bíztatja hogy Molotov koktélokkal meg gépkarabélyokkal harcoljon az orosz páncélosok tömegei ellen és gyerekeket hív be katonának?"

Magyarország, 1956. Pesti scrácok. De te biztos Kádár és az oroszok mellett lettél volna akkor is, te kis büdös, Putyin-fasszopó, mongolFidióta fasz!

pista18721 2022.02.28. 19:07:04

@apro_marosan_petergabor:

ponyvalegeny.blog.hu/2021/08/27/oltopont_level_orban_viktornak/full_commentlist/1#c40876256

Hazudsz, te kis mongolFidióta! Más országokban szigorúbb koronavírus protokollt használnak, például Belgiumban, ahol az idősotthonokban gyakorlatilag mindenkit koronavírus halottnak számítottak, aki meghalt. Tesztelés nélkül.

index.hu/kulfold/2020/05/02/miert_van_belgiumban_annyi_aldozata_a_koronavirusnak/

De Orbán úgy elbaszta, hogy még ezzel együtt is másfélszer annyian haltak meg Magyarországon lakosság-arányosan. Ha ugyanazt a protokollt használták volna, akkor Orbanisztán akár kétszer olyan szarul is szerepelt volna.

Csak hazudni tudtok, ti mongolFidióta, selejtes, pszichopata barmok! Ti vagytok Magyarország genetikai selejtje. A csőcselék, a hulladék.

pista18721 2022.02.28. 19:16:57

@Joshua123: mizantroop.blog.hu/2022/02/27/az_oroszok_vietnamja?full_commentlist=1#c41247180

"milyen rendszer az amelyik a polgárait arra bíztatja hogy Molotov koktélokkal meg gépkarabélyokkal harcoljon az orosz páncélosok tömegei ellen és gyerekeket hív be katonának?"

Magyarország, 1956. Pesti scrácok. De te biztos Kádár és az oroszok mellett lettél volna akkor is, te kis büdös, Putyin-fasszopó, mongolFidióta fasz!

hoplita 2022.02.28. 19:19:43

@Buchhalter:
'.... Kábé csodafegycverként állítod be a páncéltörőket meg a Stringereket. Persze ... A modernebb tankok kiröhög a vadészhelikopterekkel együtt. ..'

Öööö...ugye jól saccolom, hogy gőzöd nincs a vpct. szakmához?:)
Ezeket a téhetvenkettes klónokat szétkapom a ősi 9M111-essel is, pedig nem egy mai cucc.:))))

Joshua123 2022.02.28. 19:21:01

@pista18721: 1. Én nem minősítettelek téged, akármit is írsz. Sajnos megteszed te magad.

2. A Pesti srácok magukat szervezték meg. Semmilyen magyar vezető nem bíztatta őket arra, amit tettek.

3. 56-ban a tankok egészen más műszaki színvonalat képviseltek. Ma sokkal veszélyesebb és értelmetlenebb "kézzel" menni páncélosok ellen, mint akkor volt.

4. Szerintem te nem lettél volna 56-ban a Pesti srácok között. Pongrátz Gergelyék egészen más stílusú emberek voltak.
Téged inkább az ÁVH-nál tudtalak volna elképzelni, vagy előtte a nyilasoknál.

Ménár Atya 2022.02.28. 19:22:52

@pista18721:
Fitymatyi te igen hülye, DK Klárika nagypapija merre volt 56-ban , esetleg utána, mesélj már egy kicsit arról a népírtó geciről is, ha már ennyire okos vagy te gyurcsány fasszopó migri köcsög :D
Jelzem , a magyarok maguktól harcoltak, maguktól találtak ki dolgokat, mert nem ilyen genderköcsög sötét faszparasztok voltak mint te is, hanem férfiak, meg nők akik szabadságot akartak.
És az usa jól szarban hagyta őket.

Joshua123 2022.02.28. 19:23:22

@hoplita: Gondolom ott vagy Kijevben az egyik kapualjban, válladon az ősi 9M111 és várod a téhetvenketteseket meg az összes többit.

hoplita 2022.02.28. 19:23:58

@Éhes ló:
Mer' muszkára mérget lehet venni, ugye?
Orosz seggből nyerítesz, paci?
Igaz mán MNO-os korodban is egy dimenziós fityiszgyík vótál...azóta meg csak visszafejlődtél.:))))

pista18721 2022.02.28. 19:27:12

@apro_marosan_petergabor:

korbely.blog.hu/2021/09/15/egerrel_szavazok_de_meg_nem_tudom_kire?full_commentlist=1#c40916122

Sajnos rendszerváltáskor a kommunista-ávós vonal nem került a partvonalon kívülre, hanem a Fideszben vannak.

ertelemblog.wordpress.com/2019/12/12/amikor-a-kommunista-fidesz-kommunistazik/

Ti, Fideszesek vagytok Kádár népe, de abból is az elmebeteg, pszichopata, genetikai selejt fajta. A szákfalusi, munkanélküli gumiszobaszökevények szavaznak a Fideszre.

hoplita 2022.02.28. 19:27:49

@Joshua123:
Gondolom fasz vagy és fingod nincs arról a fagotról, amivel elég közeli ismeretséget kötöttem a deszantnál. Egy gyakorló rakétája olyan árú volt 89-ben, mint a házatok értéke, proli.:)

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 19:28:23

@pista18721: Tévedés. Nem kell tartósan megszállni. Az embereknek hamar elege lesz az egészből. Ez nem Afganisztán.

Joshua123 2022.02.28. 19:31:16

@kunzoo: Tény, hogy nagy veszteségekett okoztak a finnek a szovjeteknek eleinte, de a finn és az ukrán szituáció eléggé különböző.

hoplita 2022.02.28. 19:36:06

@Joshua123:
Ja...és tudod mit ér a helységharcban a tank?
Szart se, egy acélkoporsó, te kurvanagy szagértő.:)
Az oroszok 56-ban 3 nap leforgása alatt egy hadosztályt vesztettek el Pesten.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 19:37:11

@pista18721: Okoska, mekkora Hollandi és Belgium területe, és mekkora Ukrajnáé? Több értelme lenne a Franciaországgal való összehasonlításnak..

Joshua123 2022.02.28. 19:39:43

@hoplita: Én nem tudom hogy te mi vagy és nem is minősítelek, megteszed te magad. Ha ekkora ász vagy még jó 30 év után is, az ukrán hadsereg szeretettel vár. Beregszászon is van toborzóiroda, a héten már Kijevben lehetsz.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 19:40:26

Az ukránoknak most az lehet a legnagyobb szopás, hogy a szakadár területről jövő támadásokat álló azovi alakulatukat-amely az ukrán sereg legjobb ereje-a dél felől jövő igen sikeresnek tűnő orosz támadás elvágja. És még csak vissza sem vonulhatnak az orosz légifölény miatt. Kénytelenek megvárni, míg be lesznek kerítve.

hoplita 2022.02.28. 19:43:32

www.youtube.com/watch?v=V89a5HOq610

Ilyeneket kapnak a hoholok százszámra, a nyálam is elcseppen...nem a 111-2-es zsinóros-infratechnikája, nem másfél perc a harchoz tétele, könnyű és brutális.
Szal én nem szívesen üldögélnék egy T-90-esben sem a házak között, ha az ellenség ilyenekkel ólálkodik körülöttem.

hoplita 2022.02.28. 19:47:40

@Joshua123:
Valszeg még mindig jobban elboldogulok ezekkel a jószágokkal, mint az itt okoskodó fotelharcosok...de éntőlem irthatja egymást a hohol, meg a muszka, én csak kávét kérek.:)
Cserébe nem dumálj olyanba, amihez fingod nincs..ez nem telefon, öreg.:)

pista18721 2022.02.28. 19:47:48

@CSOKKI MÁLNA:

mizantroop.blog.hu/2022/02/27/az_oroszok_vietnamja?full_commentlist=1#c41246750

"A céljuk alapvetően az ukrán kormány leváltása, illetve Ukrajna semlegességének kierőszakolása. Soha nem szerepelt a célok között az egész ország tartós megszállása.."

Hát, ha ez Putyin célja, akkor ez egy elég elmebeteg megvalósítás. És te is elmebeteg vagy, ha azt hiszed, hogy ezt így meg lehet oldani.

1) Az ukrán kormányt leváltani le lehet katonai erővel, de ehhez az egész országot tartósan meg kell szállni. Ilyet láttink 1956-ban. Olyat, hogy egy másik ország rövid beavatkozással megdöntsön egy kormányt, és egy új kormányt tartósan a helyére rakjon, olyat részleges vagy rövid megszállással nem lehet megcsinálni. Ehhez az kellene, hogy az ukrán nép túlnyomó többségben Putyin mellett legyen. És ha ez még a támadás előtt így is lett volna (nem volt), a támadás után semmiképpen nincs így. Pontosan a támadás nehézkessége mutatja azt, hogy az ukrán nép mennyire utálja Putyint. Tehát bármiféle kormányt Putyin acsak kurva tartós és nagy erőszakkal tud Ukrajna élére tenni, ha egyáltalán képes lesz erre.

2) Egy ország semlegességét támadással kierőszakolni, ilyen meg szintén nincs. Ez is egy elmebeteg elképzelés. Egy ország SOHA nem reagál külső támadásra semlegességgel.

Az egész világ nagyjából teljes közvéleménye ellenetek van. Az egész világ nagyjából összes kormánya ellenetek van. Olyanok vagytok, mint a német nácik voltak. ELszigetelt, fanatikus elmebetegek. Mindenki szembemegy az autópályán. Legalább ekkor kapcsolhatnátok, de nem, páran közületek tovább harcolnak a lövészárkokban, mint azok a japánok, akiket a II. VH után évekkel találtak meg egyes szigeteken tovább harcolva.

Bazdmeg, legalább ott kapcsolhatnál, amikro még az Orbán qrmány is átáll, de te tovább harcolsz a lövészárokban. Beteg vagy.

Elmebeteg vagy, pszichopata vagy, ezért vagy mongolFidióta, ezért vagy homofób, ezért vagy náci, ezért vagy Putyin-fasszopó. Mind azt mutatja, micsoda genetikai selejtes állat vagy. Nem ember, hanem állat. Korcs, féreg, selejt, hulladék.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 19:48:05

@hoplita: Dugig vannak páncéltörőkkel. Ez csak arcmentés a nyugat részéről. Hitler is felszerelt mindenkit már a végén panzerfaustokkal:

warfarehistorynetwork.com/wp-content/uploads/Q-Volks-0.jpg

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 19:49:49

@pista18721: Most megint másolgatod önmagadat ,te elmeroggyant? A k-európaiak egyszerűen nem olyanok , hogy a végtelenségig küzdjenek, mint az afgánok vagy a vietek. Más kultúra.

Joshua123 2022.02.28. 19:57:50

@hoplita: Ma nem 1956-t és nem is 89-t írunk, amikor állítólag a deszantnál voltál. Vagy a munkásőrségnél? Mert ilyen pszichével azonnal kitettek volna bármilyen komolyabb alakulatból. Én nem szeretnék modern helységharcot látni Ukrajnában. Legutóbb az Iszlám Állam települt be a nagyvárosokba hogy minél több polgári áldozatot mutathassanak a médiában. Ehhez jól passzol, hogy a lakosságnak Molotov koktélokat és gépkarabélyokat osztogatnának.
Ha ismernél ukránokat, tudnád, gyűlölik a mostani vezetésüket. Tömegesen nem fognak értük harcolni.

pista18721 2022.02.28. 19:58:00

@CSOKKI MÁLNA:

boldogokasajtkeszitok.blog.hu/2021/06/06/miert_nem_talalkozik_a_papa_orbannal?full_commentlist=1#c40705698

faszfejke, ha azt mondod, hogy az EP választás nem hasonlítható össze más választásokkal, akkor el kell fogadnod, hogy ott azok a szabályok érvényesek, amelyek ott érvényesek. ezeket a szabályokat meg az EP illetékes szerve eldöntötte, és a bíróság még egyszer megerősítette. akkor nincs mit ugrálni, ezek a tények, ez érvényes jogilag. nincs mit ugrálnod, nincs mirefel ugrálnod.

kussolsz, eldugulsz, mongolFidióta selejt!

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 20:05:36

@pista18721: EP szavazás te barom, az Európa Parlamenben. Ez nem azonos az EP választással..

hoplita 2022.02.28. 20:06:24

@CSOKKI MÁLNA:
Ezek nem az a kategória, hidd el...és ilyenek nem voltak az ukránoknak, most engedélyezték az exportot a dajcsok.700mm páncélt üt át, a fagot 300-at tudott ideális esetben.

Joshua123 2022.02.28. 20:07:19

@hoplita: Szerintem meg ne irtsa senki egymást, különösen a szomszédunkban, ahol magyarok is élnek. Ha ilyeneket írsz, magadat járatod le, ha valaha is komolyan vehető katona voltál.
Ha meg tényleg ekkora a tudás és a harci kedv, várnak az ukránok.

pista18721 2022.02.28. 20:08:13

@CSOKKI MÁLNA:

wootschp.blog.hu/2022/02/24/moszkva_nem_hisz_a_konnyeknek_303?full_commentlist=1#c41235944

figyusz, te Putyin-fasszopó, elmebeteg barom!

1) Nem írtam olyat, hogy Ukrajna le fogja győzni Oroszországot. Oroszország katonai túlereje óriási, valószínűleg el tudják foglalni Ukrajnát. Bár láttunk már olyat, hogy Finnországot se tudták.

2) Emiatt aztán tök felesleges nekem itt belinkelned minden egyes kis hadi eseményt.

3) Egyébként állítólag azt a repteret visszafoglalták. Tudod, mint a viccben, jött az erdész és kizavarta az orosz partizánokat.

liveuamap.com/en/2022/24-february-ukrainian-army-reportedly-retook-hostomel-airport

mondom, ha majd megint visszafoglalják az oroszok ne gyere ezzel, én nem írtam, hogy nem fogják!

4) amit állítok, hogy Oroszország ezt a háborút kurvára meg fogja szívni, nem katonai, hanem a gazdasági következmények miatt. és az orosz nép. nyilván nem putyin fog éhenhalni, hanem az orosz emberek fogják megszenvedni. persze az ukránok is. de nem a németek és nem az amerikaiak. Putyin olyan kurvára tönkretette a saját népét, ahogy csak lehet

5) mellesleg Ukrajnával Putyin nem sokat ér. azok az ipari területek a Donyeck medencében már nem érnek olyan sokat, Ukrjna többi része nem olyan gazdag, nincs iszonyatos nyersanyaguk, amire Oroszországnak szüksége van, ráadásul megszállás alatt biztos nem fog felvirágozni.

szóval akárhogy is, de Putyin a legidiótább diktátor ebben az évezredben.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 20:08:23

@hoplita: Ez nem Furkó alakulata volt?

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 20:10:00

@hoplita: A harckocsik is kezdetlegesebbek voltak akkoriban.

hoplita 2022.02.28. 20:11:40

@Joshua123:
Seggfej.
Mondtam, ne ugass abba, amihez fingod nincs. Tudod miért kell a támadót helyséharcra kényszeríteni?
Mert szart sem ér a páncélos és légifölény, gyalogsággal kell vívni, a védő előnyben van és sikeres támadáshoz legalább négyszeres túlerő kell.

Ja...munkásőr vót a retek apád.

Pepejoe 2022.02.28. 20:15:03

@zia77:
Jugoszlávia és utána a maradéka nem Európában van/volt? Miért nyomatja mindenki ezt a 75 év baromságot, amikor nem annyi?
Értem, hogy jól hangzik, csak nem igaz.
Ha pontosak akarunk lenni, akkor 46 év egyszer, utána pedig mondjuk 13 év telt el, aztán ha úgy vesszük hogy az véget ért pedig nem, akkor mondjuk 8 év. Milyen 75?
Ki ez a matekzseni, aki ezt elhintette pár napja?

hoplita 2022.02.28. 20:15:07

@CSOKKI MÁLNA:
Nem, légiszállítású, de nem ejtőernyős, a 88-as lett az utódja, egy volt szakaszparancsnokom pedig a parancsnoka sokáig.
Figyu, a témodell, meg a Passat is autó..ugye, de a különbség, ha zongorázni tudnám.:)

pista18721 2022.02.28. 20:18:48

@CSOKKI MÁLNA:

panelmedve.blog.hu/2021/06/10/eszbontok_tenyleg_lehet_ekkora_sotetseg_ilyen_sok_emberben?full_commentlist=1#c40709796

"lóg egész nap a neten és másolgatja magát folyamatosan. "

te olyan idióta vagy, hogy még arra se jöttél rá, hogy nem lógok egész nap a neten, és nem másolom magam folyamatosan. ezt te csinálod, és el se tudod képzelni, hogy máshogy is lehet csinálni. ahhoz te idióta vagy a kisegítőiskolai bukásoddal.

hoplita 2022.02.28. 20:20:38

@Joshua123:
Na, elmagyarázom.
Errefelé, a Medence körül sok a szláv, kevés a magyar. Ha mi nem szaporodunk eléggé, akkor fogyjanak ők intenzívebben.
Ez ilyen matek, kapíse?:))

Visceroid 2022.02.28. 20:27:59

"Mindez a 4. nap végén 4300 orosz katona feláldozásával és 146 harckocsi, 27 repülőgép illetve 26 helikopter elvesztésével. "

Aha. És ezt azért kell elhinni, mert az ukránok mondták. Azok az ukránok, akik SZVSZ a Kijevben kiosztott gépkarabélyokkal egymást lövik. Ez volt Putyin valódi célja. Belenget egy katonai akciót, kilő néhány rakétát, a többit meg lerendezik egymás között, ő meg vigyorog. Az interneten terjedő videók is nagyon gyanúsak. Ezek az oroszok Szíriában az amcsikkal versenyeztek, reptereket foglaltak el előlük, stb. Most meg úgy akarják őket beállítani mint egy szedett-vetett csürhét, akiket a "hős honvédők" lealáznak. Persze. Az ukránok nem csecsenek. Már a Donbaszban súlyos vereséget szenvedett az ukrán hadsereg a helyiektől, de a teljes orosz hadsereget megállítják. Na persze.

pista18721 2022.02.28. 20:29:30

@Joshua123: mizantroop.blog.hu/2022/02/27/az_oroszok_vietnamja?full_commentlist=1#c41247180

"milyen rendszer az amelyik a polgárait arra bíztatja hogy Molotov koktélokkal meg gépkarabélyokkal harcoljon az orosz páncélosok tömegei ellen és gyerekeket hív be katonának?"

Magyarország, 1956. Pesti scrácok. De te biztos Kádár és az oroszok mellett lettél volna akkor is, te kis büdös, Putyin-fasszopó, mongolFidióta fasz!

hoplita 2022.02.28. 20:36:09

@Visceroid:
Szíriában a szpecnaz volt, korlátozott számban, ez meg nagyrészt sorozott állomány.
A sorállományú haderőről meg megvan a véleményem, harcértékben fika.

pista18721 2022.02.28. 20:39:43

@CSOKKI MÁLNA:

geo1.blog.hu/2021/09/08/orban_le_tudna-e_gyozni_orbant?full_commentlist=1#c40898354

hazudsz, kamuzol, tudatlan vagy idiótaságokat írsz. szopás szerint.

1) nem tudod megmondani, hogy a BLM mozgalomban mi lenne a rasszista. azt se tudod megmondani, ki tagja a BLM mozgalomnak. nyilván van egy pár rasszista ember a feketék között is, mint ahogy mindenféle emberek között van pár rasszista, de az, hogy John Smith, afro-amerikai lakos rasszista a sarki kocsmában, vagy akár egy tüntetésen, nem jelenti azt, hogy a BLM mozgalom rasszista

egy mozgalom vagy párt akkor rasszista, ha az ilyen megnyilvánulások a vezetéstől jönnek, ha programokba vannak beleírva. ilyet te nem tudsz hivatkozni, mivel funkcionális analfabéta vagy.

például Orbán Viktor rasszista, hiszen arabok, muszlimok, cigányok ellen uszított. ez a qrmány és a Fidesz programjának leírt, hangsúlyos része. a Fidesz tehát egy büdös náci párt, és ez dokumentált, teljesen nyilvánvaló, mindenki tudja linkelni Orbán embe köcsögggeci beszédeit.

2) arról volt szó, hogy egy focista, mostanában Európában is letérdel a focimeccs elején. hogy miért térdel, azt te nem tudod, mert funkcionális analfabéta vagy. de amit mondani szoktak erről, az bizony az, hogy a feketéket ért rasszizmus ellen tiltakoznak. különösen kérdés volt az, hogy egy fehér focista miért térdepel le.

te erre azzal az eszement faszsággal jössz, hogy a fehér focista a BLM mozgalom tagja, és a fekete rasszizmust támogatja, és, hogy rasszista a fehérek, azaz maga ellen is. ilyen is előfordul nagyon-nagyon ritkán, bár inkább a nácikról szokott kiderülni, hogy zsidók, de azt hinni, hogy ez a sok focista ilyen, az nagyon nagy elmebetegslég részedről. alapvetően azt nem fogod fel, hogy ha valaki a feketék jogaiért térdepel, azzal nincs a fehérek jogai ellen. legfeljebb azellen van, hogy a náci köcsög fehérek, mint például te is, legalább rendőrként ne nyomhassanak el embereket csak azért, mert náci elmebetegek. ezt az egy jogot tényleg megkérdőjelezi, de ehhez nektek ugyanúgy nincs jogotok, mint bárki másnak.

ez olyan eszement idiótaság, te szerencsétlen elmebeteg, hogy simán három napos gumiszobát érdemelsz érte! szólj az ápolódnak!

pista18721 2022.02.28. 20:50:24

@Joshua123: mizantroop.blog.hu/2022/02/27/az_oroszok_vietnamja?full_commentlist=1#c41247180

"milyen rendszer az amelyik a polgárait arra bíztatja hogy Molotov koktélokkal meg gépkarabélyokkal harcoljon az orosz páncélosok tömegei ellen és gyerekeket hív be katonának?"

Magyarország, 1956. Pesti scrácok. De te biztos Kádár és az oroszok mellett lettél volna akkor is, te kis büdös, Putyin-fasszopó, mongolFidióta fasz!

Joshua123 2022.02.28. 21:04:38

@hoplita: Lapozzunk, ez a blog meg nem erről szól és nem a személyeskedésről.

Ez nem lesz az oroszok Vietnamja. A 2. vh óta a helyzet csak a kubai rakétaválsággal hasonlítható össze, abba az amerikaik is teljesen másképp álltak bele. Az oroszok is az életükért küzdenek Ukrajnában, végig fogják csinálni.
A mostani ukrán vezetést utálja az ukrán nép, megtanulták az elmúlt években, Janukovicsnál is van sokkal, de sokkal rosszabb. Nem is lelkesednek az orosz támadásért, de számukra az oroszok nem ugyanazt jelentik mint nekünk 56-ban.
A lehető leghamarabb legyen vége, ne kívánja senki, hogy elhúzodjon, pláne ne aljas indulatokból. Arra ott van a sok silány politikus, akik szívesen profitálnak akár emberéletek tömegeiből is.

pista18721 2022.02.28. 21:07:56

@Joshua123: mizantroop.blog.hu/2022/02/27/az_oroszok_vietnamja?full_commentlist=1#c41247180

"milyen rendszer az amelyik a polgárait arra bíztatja hogy Molotov koktélokkal meg gépkarabélyokkal harcoljon az orosz páncélosok tömegei ellen és gyerekeket hív be katonának?"

Magyarország, 1956. Pesti scrácok. De te biztos Kádár és az oroszok mellett lettél volna akkor is, te kis büdös, Putyin-fasszopó, mongolFidióta fasz!

pista18721 2022.02.28. 21:14:52

@CSOKKI MÁLNA:

gnlszinfolt.blog.hu/2021/06/11/a_cancel_kultura_a_tuneteket_kezeli_nem_a_betegsegeket?full_commentlist=1#c40709758

és amilyen náci köcsög vagy, te nyivákolsz, ha megkérdőjelezik az erkölcsi jogodat ahhoz, hogy náci köcsög legyél. szánalmas véglény vagy.

pista18721 2022.02.28. 21:16:28

@Joshua123: "A mostani ukrán vezetést utálja az ukrán nép, megtanulták az elmúlt években, Janukovicsnál is van sokkal, de sokkal rosszabb. "

Putyin is ezt hitte, de egyelőre úgy néz ki, hogy ezt kurvára benéztétek. Az ukrán nép megválasztotta a vezetését, és még ha van is vele baja, a megszálló ruszkikat bizony utálják, hajlandóak ellenők közdeni, és bizony ez a háború minimum sokkal nehezebb lesz Putyinnak, mint hitte. Közben pedig a nyugat gazdaságilag legyőzi.

Joshua123 2022.02.28. 21:17:08

@pista18721: Te még hányszor fogod ugyanazt elküldeni?
Amúgy elolvasod, amiket írtál?
Félelmetes. Nem kell válaszolj nekem, csak magadnak.

Jó, troll vagy, lehet még fizetnek is érte, de csináld szellemesen!
A saját, feltételezem ellenzéki oldaladat járatod le.
Ahhoz hogy nyerjetek, épeszű, a politikát nem őrjöngve figyelő emberek tömegeit kéne meggyőzni. Ezzel meg eltaszítjátok.

Joshua123 2022.02.28. 21:23:35

@pista18721: Vágyálom, amit írsz. Semmit nem tudunk a jelenlegi ukrajnai helyzetről, azon kívűl hogy dörögnek a fegyverek, emberek halnak meg és sokan menekülnek, hozzánk is.

"Benéztétek" :(

Semmi közöm az orosz-ukrán háborúhoz. Ellentétben néhány elmebeteg polgártársammal, annak sem örülök hogy bármilyen nép öli a másikat, különösen nem a szomszédban, ahol még magyarok is élnek.

Én mára befejeztem, mindenkinek jó éjszakát!

Buchhalter 2022.02.28. 21:28:17

@arthurthedent: kicsit idióta DK-s harcos. Minden kilőhető,de mégse. A haditechnika mindig fejlődik. KIcsiz húzd ki a nyugat imádó nyelved a szaros seggből.

pista18721 2022.02.28. 21:30:46

@CSOKKI MÁLNA:

wootschp.blog.hu/2022/02/24/moszkva_nem_hisz_a_konnyeknek_303?full_commentlist=1#c41235864

1) Gazprom részvénye október óta felére esett. Abból ma reggel minimum 20% volt.
2) Ma reggel, amikor ezt kommentelted, az orosz tőzsde is esett 30%-ot, aztán be kellett zárni. Most -40%-on áll.
3) Konvencionális hadviselésben az oroszokat a NATO akkor nyomja le, amikor akarja, és lehet hogy odaveszik Románia, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország, de Moszkva újra csak egy folyó lesz, ahogy ezer évvel ezelőtt volt.

4) Még az idióta Orbán is tudja, hogy most az oroszok elleni oldalra kell állni, és elítélte Putyin háborúját.

Nagyon kevés olyan elmebeteg van, mint te, aki még mindig kitart Putyin mellett. De hát láttunk már tőled hasonló totál eszement faszságot is.

Elmebeteg vagy, pszichopata vagy. És akkor dugod ide a pofádat, amikor alkalom nyílik a legnagyobb eszement faszságokat ideszarni. Te minden témában totál zakkant genetikai selejt vagy náci mongolFidióta vagy.

Buchhalter 2022.02.28. 21:33:18

@Joshua123: szar rendszer. Amerika még szépen röhög a markába. Eltudja adni a fegyvereit a berezelt nyugatiaknak. Kína meg bölcsen hallgat. Szeretem Németországot,de ha most beözönlik oda 1-2 millió ukrán hordalék ... Bár eddig a többség Lengyelországot választotta. A háború nélkül is ott élt 1,5 millió ukrán.A cseheknél is volt vagy negyedmillió.

Buchhalter 2022.02.28. 21:41:29

@hoplita: hát te sem vagy fegyver zseni ember! Írtam én T72-est? Nem ! T90 vagy Armata tank. Mindkettőnél baszhatod a páncéltörődet hülye gyerek kerek fejed.Szerintem a képek alapján nem T-72-esekkkel vonulgatnak az oroszok. Itt a link : users.atw.hu/kibra/site/page.php?41
A vadászhelikopterek is el vannak látva aktív és passzív védelmi rendszerekkel. Simán megtudják zavarni egy rakéta irányzékát. De persze te aki ide hány egy baromságot link nélkül mindent jobban tud. Na akkor hajrá. Golyófogónak az eszed alapján jó leszel .Jövő tavasszal úgy is kell majd a trágya alap a krumpli földeken.

kunzoo 2022.02.28. 21:43:17

@Joshua123:
Miért? Zsukov elvtárs szerint a finn fasiszták átlőttek a határon. No itt meg 2db ukrán tank készült elfoglalni oroszhont. Ott lenyúlták Karéliát, itt lenyúlják a Krímet.

pista18721 2022.02.28. 21:43:39

@Buchhalter:

kaleidoscope.blog.hu/2021/05/23/gyorsjelentes_a_hazai_egeszsegugyrol/full_commentlist/1#c40669226

30 ezer halott (amikor a kommentedet írtad). Világutolsó hely (a világelső halálozás ugye negatívum, tehát utolsó). Nem szétzilálódott, hanem totál tönkrevágta a geci, népirtó, pszichopata Orbán az egészségügyet. Az elmúlt 10 évvel is, meg a járványkezelés világbajnok elbaszásával is.

kunzoo 2022.02.28. 21:45:56

@Buchhalter:
Üzemanyag nélkül az armata tank sem megy. Az üzemanyagszállító viszont puha célpont.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 21:48:01

@pista18721: Te egy nagyon kis naiv hülye vagy Matyika..

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 21:50:17

@kunzoo: Ezért nem tudták áttörni az Árpád-vonalat sem ‘44-ben. A tankokat szó nélkül átengedték, csak az utánpótlásra nyitottak tüzet..

pista18721 2022.02.28. 21:54:40

@Buchhalter: kaleidoscope.blog.hu/2021/05/23/gyorsjelentes_a_hazai_egeszsegugyrol?full_commentlist=1#c40669226

a tény, hogy Orbanisztán a világelső halálozásban (amikor a kommentedet írtad). amit te itt összehabogsz, az nem tény, hanem spekuláció. hiheted azt, hogy te vagy a legjobb, miközben utolsó lettél egy sportversenyen, de ez a nagyon ostoba loserek totál idióta hülyesége.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 22:02:37

@Buchhalter: Az armatánál egy fotonkamerás rendszer a rakétavédelem alapja. A pánceltörő rakéták hajtóműve ionizálja a levegő molekulákat, és ekkor következik be egy speciális frekvenciájú foton levállás. Ezt képes érzékelni az Armata kamerarendszere, és ez alapján határozza meg a támadó rakéta helyzetét. A régebbi tankokon doppler radar van, amelynek a hátránya, hogy elárulja a tank helyzetét. Nem hinném, hogy lennének Armaták Ukrajnában..

pista18721 2022.02.28. 22:05:26

@CSOKKI MÁLNA:

boldogokasajtkeszitok.blog.hu/2021/06/06/miert_nem_talalkozik_a_papa_orbannal?full_commentlist=1#c40705698

faszfejke, ha azt mondod, hogy az EP-ben a választás nem hasonlítható össze más választásokkal, akkor el kell fogadnod, hogy ott azok a szabályok érvényesek, amelyek ott érvényesek. ezeket a szabályokat meg az EP illetékes szerve eldöntötte, és a bíróság még egyszer megerősítette. akkor nincs mit ugrálni, ezek a tények, ez érvényes jogilag. nincs mit ugrálnod, nincs mirefel ugrálnod.

kussolsz, eldugulsz, mongolFidióta selejt!

kunzoo 2022.02.28. 22:10:57

@CSOKKI MÁLNA:
Szerintem azért szavaztak a regi technikára:
Nem is lesz háború
Az ukrán eszközöket fel tudják használni alkatrésznek, annyival kevesebb utánpótlast kell küldeni. Mivel háború van, baj van a másodikkal is.

Buchhalter 2022.02.28. 22:11:47

@kunzoo: az üzemanyag nagy úr de itt a páncéltörőkről volt szó,ami a régebbi tankok ellen kiváló,de az újabb típusnál már nem annyira.

pista18721 2022.02.28. 22:15:23

@kunzoo: paradigmauj.blog.hu/2021/06/17/meleg_lesz_501?full_commentlist=1#c40727434

hát igen, csak ugye kurvára ellenkező dologról beszélsz:

1) ha egy országban egy zsidógyűlölő írást nem oktatnak a gyerekeknek, mert az antiszemita, itt az író a náci.

2) Ha egy országban a zsidókról szóló írást tiltanak be. Ott a miniFührer a náci.

Ráadásul azt, hogy mit oktassanak a gyerekeknek, egy demokratikus országban nem a miniszerelnök, meg nem kormányrendeletek, és még csak nem is törvények döntik el, hanem a tanároknak vannak erre szolgáló szervezeteik, és azoknak van erről szóló ajánlásuk, amit aztán még az egyes tanárok is mérlegelhetnek. Ez egy demokratikus, szabad ország.

Az nem demokratikus, szabad ország, ahol a miniFührer tiltat be bizonyos könyvek oktatását. Ti is vinnyogtatok volna, ha Gyurcsányék olyan törvényt hoznak, ami mondjuk Wass Albertet kitiltotta volna az oktatásból. Pedig a náci irodalom oktatásának mellőzése helyes dolog, csak jobb, ha ezt a tanárok döntik el, és nem fentről döntik el.

Orbán nem a homofób írásokat tiltotta be, hanem a homoszexualitást megjelenítő írásokat. Orbán tehát egy homofób diktátor fasz. És egyébként még náci köcsög is. Ennyikeh.

kunzoo 2022.02.28. 22:19:45

@Buchhalter:
Szerintem a ruszkik nem akarják kipróbálni hogy ez igaz-e a jevelin meg a svéd cucc esetében is. Vagy egy török drón mire jut vele.

pista18721 2022.02.28. 22:25:18

@Buchhalter: kaleidoscope.blog.hu/2021/05/23/gyorsjelentes_a_hazai_egeszsegugyrol?full_commentlist=1#c40669226

a tény, hogy Orbanisztán a világelső halálozásban (amikor a kommentedet írtad). amit te itt összehabogsz, az nem tény, hanem spekuláció. hiheted azt, hogy te vagy a legjobb, miközben utolsó lettél egy sportversenyen, de ez a nagyon ostoba loserek totál idióta hülyesége.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 22:28:15

@kunzoo: Kevés legyártott Armata(T-15) van. A T-90 meg gyakorlatilag egy T-72 alsóra pakolt T-80-as torony..

pista18721 2022.02.28. 22:35:52

@CSOKKI MÁLNA:

geo1.blog.hu/2021/09/08/orban_le_tudna-e_gyozni_orbant?full_commentlist=1#c40898354

hazudsz, kamuzol, tudatlan vagy idiótaságokat írsz. szopás szerint.

1) nem tudod megmondani, hogy a BLM mozgalomban mi lenne a rasszista. azt se tudod megmondani, ki tagja a BLM mozgalomnak. nyilván van egy pár rasszista ember a feketék között is, mint ahogy mindenféle emberek között van pár rasszista, de az, hogy John Smith, afro-amerikai lakos rasszista a sarki kocsmában, vagy akár egy tüntetésen, nem jelenti azt, hogy a BLM mozgalom rasszista

egy mozgalom vagy párt akkor rasszista, ha az ilyen megnyilvánulások a vezetéstől jönnek, ha programokba vannak beleírva. ilyet te nem tudsz hivatkozni, mivel funkcionális analfabéta vagy.

például Orbán Viktor rasszista, hiszen arabok, muszlimok, cigányok ellen uszított. ez a qrmány és a Fidesz programjának leírt, hangsúlyos része. a Fidesz tehát egy büdös náci párt, és ez dokumentált, teljesen nyilvánvaló, mindenki tudja linkelni Orbán embe köcsögggeci beszédeit.

2) arról volt szó, hogy egy focista, mostanában Európában is letérdel a focimeccs elején. hogy miért térdel, azt te nem tudod, mert funkcionális analfabéta vagy. de amit mondani szoktak erről, az bizony az, hogy a feketéket ért rasszizmus ellen tiltakoznak. különösen kérdés volt az, hogy egy fehér focista miért térdepel le.

te erre azzal az eszement faszsággal jössz, hogy a fehér focista a BLM mozgalom tagja, és a fekete rasszizmust támogatja, és, hogy rasszista a fehérek, azaz maga ellen is. ilyen is előfordul nagyon-nagyon ritkán, bár inkább a nácikról szokott kiderülni, hogy zsidók, de azt hinni, hogy ez a sok focista ilyen, az nagyon nagy elmebetegslég részedről. alapvetően azt nem fogod fel, hogy ha valaki a feketék jogaiért térdepel, azzal nincs a fehérek jogai ellen. legfeljebb azellen van, hogy a náci köcsög fehérek, mint például te is, legalább rendőrként ne nyomhassanak el embereket csak azért, mert náci elmebetegek. ezt az egy jogot tényleg megkérdőjelezi, de ehhez nektek ugyanúgy nincs jogotok, mint bárki másnak.

ez olyan eszement idiótaság, te szerencsétlen elmebeteg, hogy simán három napos gumiszobát érdemelsz érte! szólj az ápolódnak!

pista18721 2022.02.28. 22:56:40

@Buchhalter:

kaleidoscope.blog.hu/2021/05/23/gyorsjelentes_a_hazai_egeszsegugyrol/full_commentlist/1#c40669226

30 ezer halott (amikor a kommentedet írtad). Világutolsó hely (a világelső halálozás ugye negatívum, tehát utolsó). Nem szétzilálódott, hanem totál tönkrevágta a geci, népirtó, pszichopata Orbán az egészségügyet. Az elmúlt 10 évvel is, meg a járványkezelés világbajnok elbaszásával is.

pista18721 2022.02.28. 23:07:13

@CSOKKI MÁLNA:

geo1.blog.hu/2021/09/08/orban_le_tudna-e_gyozni_orbant?full_commentlist=1#c40898354

hazudsz, kamuzol, tudatlan vagy idiótaságokat írsz. szopás szerint.

1) nem tudod megmondani, hogy a BLM mozgalomban mi lenne a rasszista. azt se tudod megmondani, ki tagja a BLM mozgalomnak. nyilván van egy pár rasszista ember a feketék között is, mint ahogy mindenféle emberek között van pár rasszista, de az, hogy John Smith, afro-amerikai lakos rasszista a sarki kocsmában, vagy akár egy tüntetésen, nem jelenti azt, hogy a BLM mozgalom rasszista

egy mozgalom vagy párt akkor rasszista, ha az ilyen megnyilvánulások a vezetéstől jönnek, ha programokba vannak beleírva. ilyet te nem tudsz hivatkozni, mivel funkcionális analfabéta vagy.

például Orbán Viktor rasszista, hiszen arabok, muszlimok, cigányok ellen uszított. ez a qrmány és a Fidesz programjának leírt, hangsúlyos része. a Fidesz tehát egy büdös náci párt, és ez dokumentált, teljesen nyilvánvaló, mindenki tudja linkelni Orbán embe köcsögggeci beszédeit.

2) arról volt szó, hogy egy focista, mostanában Európában is letérdel a focimeccs elején. hogy miért térdel, azt te nem tudod, mert funkcionális analfabéta vagy. de amit mondani szoktak erről, az bizony az, hogy a feketéket ért rasszizmus ellen tiltakoznak. különösen kérdés volt az, hogy egy fehér focista miért térdepel le.

te erre azzal az eszement faszsággal jössz, hogy a fehér focista a BLM mozgalom tagja, és a fekete rasszizmust támogatja, és, hogy rasszista a fehérek, azaz maga ellen is. ilyen is előfordul nagyon-nagyon ritkán, bár inkább a nácikról szokott kiderülni, hogy zsidók, de azt hinni, hogy ez a sok focista ilyen, az nagyon nagy elmebetegslég részedről. alapvetően azt nem fogod fel, hogy ha valaki a feketék jogaiért térdepel, azzal nincs a fehérek jogai ellen. legfeljebb azellen van, hogy a náci köcsög fehérek, mint például te is, legalább rendőrként ne nyomhassanak el embereket csak azért, mert náci elmebetegek. ezt az egy jogot tényleg megkérdőjelezi, de ehhez nektek ugyanúgy nincs jogotok, mint bárki másnak.

ez olyan eszement idiótaság, te szerencsétlen elmebeteg, hogy simán három napos gumiszobát érdemelsz érte! szólj az ápolódnak!

pista18721 2022.02.28. 23:27:28

@CSOKKI MÁLNA:

wootschp.blog.hu/2022/02/24/moszkva_nem_hisz_a_konnyeknek_303?full_commentlist=1#c41235864

1) Gazprom részvénye október óta felére esett. Abból ma reggel minimum 20% volt.
2) Ma reggel, amikor ezt kommentelted, az orosz tőzsde is esett 30%-ot, aztán be kellett zárni. Most -40%-on áll.
3) Konvencionális hadviselésben az oroszokat a NATO akkor nyomja le, amikor akarja, és lehet hogy odaveszik Románia, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország, de Moszkva újra csak egy folyó lesz, ahogy ezer évvel ezelőtt volt.

4) Még az idióta Orbán is tudja, hogy most az oroszok elleni oldalra kell állni, és elítélte Putyin háborúját.

Nagyon kevés olyan elmebeteg van, mint te, aki még mindig kitart Putyin mellett. De hát láttunk már tőled hasonló totál eszement faszságot is.

Elmebeteg vagy, pszichopata vagy. És akkor dugod ide a pofádat, amikor alkalom nyílik a legnagyobb eszement faszságokat ideszarni. Te minden témában totál zakkant genetikai selejt vagy náci mongolFidióta vagy.

pista18721 2022.02.28. 23:43:43

@kunzoo: paradigmauj.blog.hu/2021/06/17/meleg_lesz_501?full_commentlist=1#c40727434

hát igen, csak ugye kurvára ellenkező dologról beszélsz:

1) ha egy országban egy zsidógyűlölő írást nem oktatnak a gyerekeknek, mert az antiszemita, itt az író a náci.

2) Ha egy országban a zsidókról szóló írást tiltanak be. Ott a miniFührer a náci.

Ráadásul azt, hogy mit oktassanak a gyerekeknek, egy demokratikus országban nem a miniszerelnök, meg nem kormányrendeletek, és még csak nem is törvények döntik el, hanem a tanároknak vannak erre szolgáló szervezeteik, és azoknak van erről szóló ajánlásuk, amit aztán még az egyes tanárok is mérlegelhetnek. Ez egy demokratikus, szabad ország.

Az nem demokratikus, szabad ország, ahol a miniFührer tiltat be bizonyos könyvek oktatását. Ti is vinnyogtatok volna, ha Gyurcsányék olyan törvényt hoznak, ami mondjuk Wass Albertet kitiltotta volna az oktatásból. Pedig a náci irodalom oktatásának mellőzése helyes dolog, csak jobb, ha ezt a tanárok döntik el, és nem fentről döntik el.

Orbán nem a homofób írásokat tiltotta be, hanem a homoszexualitást megjelenítő írásokat. Orbán tehát egy homofób diktátor fasz. És egyébként még náci köcsög is. Ennyikeh.

Én vagyok az Matyi te Selejt 2022.03.01. 00:08:30

Le sem szartok selejtek? Nem fogok miattatok megint a liftaknába bújni, inkább eszek kis használt pelust.
Psziho patás orbán gecik. Selejtek.

pista18721 2022.03.01. 00:14:57

@CSOKKI MÁLNA:

elegemvan.blog.hu/2022/01/28/elegem_van_mennye_moszkvaba_gyonyoru?full_commentlist=1#c41179360

én Kazahsztánról 2022-ben is azt gondolom, hogy forradalom volt, az emberek felháborodásából. és igen, 1956-ról is ezt gondolom.

ti azt hiszitek, hogy Kazahsztánban a nyugat által machinált ellenforradalom volt, ami 1956-ban Kádárék véleménye volt.

ti, mongolFidióták a büdös kommunisták szintjén ólévő pszichopata elmebetegek vagytok. tök ugyanazokat az agymosott paneleket nyomjátok, mint Kádárék a gonosz nyugatról.

pista18721 2022.03.01. 07:35:23

@Bandibacsi34: "A hiszterikus lezarasok miatt nincs eleg sofőr."

Azaz a Brexit miatt.

Olyan sötét vagy, ahogy az csak az ilyen náci, EU-ellenes faszokhoz illik.

pista18721 2022.03.01. 07:45:25

@Bandibacsi34: "A hiszterikus lezarasok miatt nincs eleg sofőr."

Azaz a Brexit miatt.

Olyan sötét vagy, ahogy az csak az ilyen náci, EU-ellenes faszokhoz illik.

pista18721 2022.03.01. 07:56:01

@kunzoo: paradigmauj.blog.hu/2021/06/17/meleg_lesz_501?full_commentlist=1#c40727434

hát igen, csak ugye kurvára ellenkező dologról beszélsz:

1) ha egy országban egy zsidógyűlölő írást nem oktatnak a gyerekeknek, mert az antiszemita, itt az író a náci.

2) Ha egy országban a zsidókról szóló írást tiltanak be. Ott a miniFührer a náci.

Ráadásul azt, hogy mit oktassanak a gyerekeknek, egy demokratikus országban nem a miniszerelnök, meg nem kormányrendeletek, és még csak nem is törvények döntik el, hanem a tanároknak vannak erre szolgáló szervezeteik, és azoknak van erről szóló ajánlásuk, amit aztán még az egyes tanárok is mérlegelhetnek. Ez egy demokratikus, szabad ország.

Az nem demokratikus, szabad ország, ahol a miniFührer tiltat be bizonyos könyvek oktatását. Ti is vinnyogtatok volna, ha Gyurcsányék olyan törvényt hoznak, ami mondjuk Wass Albertet kitiltotta volna az oktatásból. Pedig a náci irodalom oktatásának mellőzése helyes dolog, csak jobb, ha ezt a tanárok döntik el, és nem fentről döntik el.

Orbán nem a homofób írásokat tiltotta be, hanem a homoszexualitást megjelenítő írásokat. Orbán tehát egy homofób diktátor fasz. És egyébként még náci köcsög is. Ennyikeh.

pista18721 2022.03.01. 08:06:16

@Bandibacsi34: "A hiszterikus lezarasok miatt nincs eleg sofőr."

Azaz a Brexit miatt.

Olyan sötét vagy, ahogy az csak az ilyen náci, EU-ellenes faszokhoz illik.

Etniez 2022.03.01. 08:56:04

@kunzoo: Armata nem bevethető, ez az igazság. Szíriában sem próbálták ki. Az Armata nem létezik csak teszteken.

0dzsud0 2022.03.01. 09:12:41

@apro_marosan_petergabor: "Mesterséges intelligencia ide, vagy oda, a Toldi idézet nem jött össze időre..."

Nemzetközi úr pont a Toldin (és pont azon az idézeten) hasal el, szerintem ez különösen vicces volt. :) Szegénynek elég jól láthatóan az a legnagyobb baja, hogy szűzen fog meghalni.

CSOKKI MÁLNA 2022.03.01. 09:12:41

@kunzoo: Bármelyik páncéltörő rakétát képes kivédeni, mert a hajtóművet képes bemérni saját radar használat nélkül. De nagyon kevés legyártott példány van jelenleg..

pista18721 2022.03.01. 09:19:17

@kunzoo: paradigmauj.blog.hu/2021/06/17/meleg_lesz_501?full_commentlist=1#c40727434

hát igen, csak ugye kurvára ellenkező dologról beszélsz:

1) ha egy országban egy zsidógyűlölő írást nem oktatnak a gyerekeknek, mert az antiszemita, itt az író a náci.

2) Ha egy országban a zsidókról szóló írást tiltanak be. Ott a miniFührer a náci.

Ráadásul azt, hogy mit oktassanak a gyerekeknek, egy demokratikus országban nem a miniszerelnök, meg nem kormányrendeletek, és még csak nem is törvények döntik el, hanem a tanároknak vannak erre szolgáló szervezeteik, és azoknak van erről szóló ajánlásuk, amit aztán még az egyes tanárok is mérlegelhetnek. Ez egy demokratikus, szabad ország.

Az nem demokratikus, szabad ország, ahol a miniFührer tiltat be bizonyos könyvek oktatását. Ti is vinnyogtatok volna, ha Gyurcsányék olyan törvényt hoznak, ami mondjuk Wass Albertet kitiltotta volna az oktatásból. Pedig a náci irodalom oktatásának mellőzése helyes dolog, csak jobb, ha ezt a tanárok döntik el, és nem fentről döntik el.

Orbán nem a homofób írásokat tiltotta be, hanem a homoszexualitást megjelenítő írásokat. Orbán tehát egy homofób diktátor fasz. És egyébként még náci köcsög is. Ennyikeh.

konrada 2022.03.01. 09:37:49

...azért egymás között: nyomatják a nagy hősies Molotov-koktélos felkészülést, miközben a 21. században harci körülmények között az leginkább a felhasználójára veszélyes.
(Persze lehet azért azzal is károkat okozni, de leginkább csak öngyilkos küldetésre jó.)

body_andras 2022.03.01. 09:40:14

Függetlenül attól, hogy aggódunk Ukrajnáért és rohadtul elegünk van Putyinból:
- Egyszer Nyugaton valakinek el kell számolnia azzal, hogy idáig fajult a helyzet. Nem menteném fel a ruszkikat, sőt! De ez nem 100%-ban az ő felelősségük, hanem minimum 50.
- Orbán meg van rémülve. Egy hete még magabiztos volt. Ez nem jó jel.
- Szíjjártó stréberkedik keményen, de a helyzet az, hogy ha a ruszkik atommal fenyegetik a NATOt és az EUT (tehát, minket!), akkor nem nyugtat meg semennyire sem az hogy a Fidesz kormány most a béke angyala próbál lenni, és igyekszik csökkenteni az esélyét annak hogy ránk dobják az első bombát. Épp most mutatta meg Putyin, hogy ne várjunk tőle olyan lépést, ami nyugati szemmel logikusnak tűnik.
- Ha burkoltan hadat üzen Európában bárkinek a málémackó, akkor lesz bőven jobb dolguk is, mint a geopolitikai okoskodás, vagy politikusaink ócsárolása. Akkor fogjuk a cuccainkat és azonnal húzzunk egy semleges területre, mert Magyarországot SENKI sem fogja megvédeni. Mindkét félnek mi vagyunk a járulékos veszteség.

Sir Gombóc 2022.03.01. 10:14:15

@CSOKKI MÁLNA: ezt sulykolod napok óta, de ennek ellenkezőjére gyűlnek szépen a bizonyítékok. Mint pl. az előre megírt, véletlenül élesített cikk az egyik orosz hírportálon..

pista18721 2022.03.01. 10:30:59

@CSOKKI MÁLNA:

gnlszinfolt.blog.hu/2021/06/11/a_cancel_kultura_a_tuneteket_kezeli_nem_a_betegsegeket?full_commentlist=1#c40709762

általában a homoszexualitást az olyan homofóbok szokták támadni, akik látens homokosok. illetve olyanok is, akik tényleg buzik, mint te. ugyanolyan kis hülyegyerek vagy, mint a SZájer Józsi. buzizol, aztán meg az ereszcsatornán menekülsz az illegális orgiáról.

Éhes ló 2022.03.01. 10:32:43

@Aëtius_: tanulj meg olvasni. Ha sikerült, akkor a gugli segít rajtad, mert én nem.

Sir Gombóc 2022.03.01. 10:38:36

@Buchhalter: nem sokat konyítasz a haditechnikához, ugye?

Éhes ló 2022.03.01. 10:43:37

@hoplita: nem írtam olyasmiket amiket hazudozol.
Én ezt írtam a blogger postja kapcsán:

"Hohol propaganda aktualitását vesztett térképekkel töltve.
Szánalmas. "

Ma még szánalmasabb.

Ha van aktuális térképed, segíts a propagandista bloggernek a virtuális háborújában.
Ha nincs és nincs értlemes mondanivalód sem, akkor a tetves kurva anyáddal személyeskedj ilyen bunkó módon.

pista18721 2022.03.01. 10:50:48

@konrada:

fegyvertelen.blog.hu/2021/05/25/elfogadhato_hogy_a_mi_penzunkbol_keszitik_a_propagandat?full_commentlist=1#c40674014

...hát a te esetedben nem is csodálom: ha azt tekintjük, hogy amilyen állapotban voltál 2010 előtt, bárki jó időben felkötötte volna magát a helyedben. te sajnos túlélted.

fkv.118 2022.03.01. 10:51:21

@Aëtius_: HoHol, nem hoLol. Ukrán név, gúnyként használják. Mint zsidókra a Kyke (mert amcsiban
tipikus zsidó névvégződés a -ky, -ke).

fkv.118 2022.03.01. 10:56:31

@Ménár Atya: Szarban? Talán kötelessége lett volna megvédeni minket? Ha meg idejön megvédeni, akkor meg azért ajvákoltok hogy minek jött ide, biztos a híres magyar olajmezők kellenek neki...

pista18721 2022.03.01. 11:11:18

@konrada:

"mi a tököm van"

fegyvertelen.blog.hu/2021/04/18/nem_annyira_szabad_europa?full_commentlist=1#c40159280

a jobber selejt őszinte pillanata, amikor fel se fogja, hogy mi zajlik körülötte a világban. miért nem mész szőlőt kapálni? azt még talán felfogod.

fkv.118 2022.03.01. 11:18:17

@pista18721: Csak előjött a nácizás a zsidóból... Ezt most épp Putyin gazdád tolja 1000-rel!

fkv.118 2022.03.01. 11:21:11

@CSOKKI MÁLNA: Kik, a németek? Azok nem harcolnak Ukrajnában. Az ukránok meg nem azért kuncsorognak fegyverekért, mert dugig lennének vele. Mibű? A seggük kilóg a gatyából, pont fegyverre lett volna pénzük? Az ÉKorea, másik földrész.

fkv.118 2022.03.01. 11:24:07

@CSOKKI MÁLNA: Az afgánok azért küzdenek vég nélkül, mert mást úgyse tudnak, nekik ez a szórakozás, a mozi, a hétvégi ebéd, a sorozatnézés. Mindehhez hozzájön az iszlám, ami amúgy is kimossa az ember agyát, a létfenntartást átveszi a gyilkolási ösztön. A vetkongoknak se volt jobb dolga mint Kalasnyikovval lődözni, mi mást csinált volna, hajlong a rizsföldön? Azt már megunta. Európában viszont van más az ember életében, nem szorul rá ilyenekre, nem ez számára az évszázad látványossága.

fkv.118 2022.03.01. 11:25:47

@Joshua123: A ruszkikért mégkevésbé, azokat mégjobban gyűlölik. Ezért is álltak be Zelenszkij mögé. Még az oligarchák is, mert ha jönnek az oroszok, az ő bizniszük el lesz kobozva, és odaadva a saját oligarcháknak.

CSOKKI MÁLNA 2022.03.01. 11:36:51

@fkv.118: Trump óta szállítanak nekik az amerikaiak. Szted az utóbbi időszakban, amikor már lehetett számítani az orosz tàmadásra mennyi páncéltörő eszköz és stringer ömlött Ukrajnába?

CSOKKI MÁLNA 2022.03.01. 11:38:42

@fkv.118: Egyedül az észak-írek kivételek valamennyire, de az inkább a terrorizmus körébe tartozik..

CSOKKI MÁLNA 2022.03.01. 11:51:30

@Sir Gombóc: Ekkora erővel nem is lehet megszállni egy 50 milliós országot. Olyan várakozásuk lehetett, hogy az ukrán haderő már az elején felbomlik, és nem küzd, a kormány pedig lemond, de hamar rá kellett jönniük, hogy a B terv lép életbe, vagyis a nagyvárosok bekerítése, és ostroma. Ez zajlik most.

hoplita 2022.03.01. 11:58:29

@Bandibacsi34:
Finom a muszkafasz, fityiszmajom?
Milyen érdekesek ezek a rég regelt nickek, amik most aktivizálódnak.....
E tefajtádnak csak egyet ajánlok...reménykedj, hogy nem eszkalálódik a buli, mert megnyúzlak titeket elevenen. Ez nem vicc. Én nem vagyok nagy nyugatbarát, nemmel szavaztam a natora és az ejura is....de az utólagos kollaboráns geciket grátisz és boldogan belezem ki...szal, imádkozz.

hoplita 2022.03.01. 12:01:39

@Buchhalter:
'....Golyófogónak az eszed alapján jó leszel .Jövő tavasszal úgy is kell majd a trágya alap a krumpli földeken..."
Szerényebben, kisköcsög, nem ismersz, szerintem jobban jársz, ha nem is fogsz.

hoplita 2022.03.01. 12:18:45

@Éhes ló:
Ezt az anyázást nem dumcsizzuk meg személyesen, trollgeci?
Gondolom ahhoz kis anyabaszó geci vagy, de várlak szeretettel....Nagy Sándor. Túrkeve Kupa Á. 3
Hozd a kurva anyádat, mert miután lezúzlak, eljátszadozik a faszom a szájával.

hoplita 2022.03.01. 12:20:33

@fkv.118:
:))))

Ebben sok valós dolog van, még ha kicsit karikírozott is.

Éhes ló 2022.03.01. 12:23:37

@hoplita: nyomorékok nem érdekelne, ahogy a tetves kurva anyád se érdekel.

ez a nevem senki 2022.03.01. 12:25:35

Túrkeve Kupa Á. 3

idetojja egy cigányputri címét
közbe mindenki tudja a faluban, ő a félnótás vendéglő bennalvó bohóca

hoplita 2022.03.01. 12:32:28

@CSOKKI MÁLNA:
Jó lesz az stingernek is....hogy lehet az, hogy ennyiszer eltévesztitek?
30 éve tudom mi az a stinger.:)
Mire leszereltem vége lett a véesznek, jött a jugó buli, aztán milant lengettek....de ez már nem az én reszortom.
A fiam érdeklődik a hadsereg iránt kicsit, de mondtam neki, inkább a vécépucolás.:(

hoplita 2022.03.01. 12:33:30

@ez a nevem senki:
Gyree. várlak....olyan izé szeretettel.

hoplita 2022.03.01. 12:34:51

@Éhes ló:
Babummm.

Majd hazaküldöm anyádat, mert roppant geciéhes, egyen otthon a fiától.:)))

Éhes ló 2022.03.01. 12:35:56

@hoplita: az a húgod lesz, mert az enyém már meghalt szegény.

Sir Gombóc 2022.03.01. 12:37:57

@CSOKKI MÁLNA: úgy néz ki, már belarussz csapatokat is bevetnek, ez lenne a C terv? Ennyire elszámolták magukat?

hoplita 2022.03.01. 16:16:51

@Éhes ló:
Szegény?
Baszd ki a gödréből, te szarfaszó gecihalom.

Éhes ló 2022.03.01. 16:18:40

@hoplita: felénk ez nem szokás.
A mocskos patkány fajtád zabálja fel a sajátjait a putrisoron.

ez a nevem senki 2022.03.01. 17:25:40

@hoplita: maradj a sajátjaidnál gázsi, nálunk nem trendi a fajtalankodás

apro_marosan_petergabor 2022.03.01. 18:00:29

Az hogy az oroszok háborúznak az ukránokkal, az egy dolog. Ukrajnának nulla köze van a demokráciához, ezt bebizonyította a nyelvtörvénnyel, a kárpátaljai magyarokkal szemben(is). A probléma ott van, hogy ebbe a buliba Uncle Sam ügyesen berántotta az EU-t (akik buták, mint a föld), meg még az EU-n, NATO-n kívüli európai országokat. Akiknek ez a legkevésbé fáj az USA és Kína. Az oroszok gyengülnek, s közben az EU gazdaság is zuhanórepülésbe kezd, majd velünk együtt.
/Érdekes, ahogy leállították a lengyeleket, mikor kitalálta az EU "agytröszt", hogy onnan indulnak majd az adományozott (orosz eredetű) vadászgépek az oroszok ellen - valaki észbe kapott, ez már NATO beavatkozás lenne.... - hihetetlen, ennyi dilettáns ország és EU vezető. Nehogy már a NATO konfrontálódjon az oroszokkal.../
Az az infláció amit megismertünk gyenge kezdő lesz, a jövő évihez, a gazdasági növekedéssel kapcsolatosan is aggályaim vannak. Uncle Sam pedig hátradől a foteljében, szívja szivarját, s számolgatja a dollárjait...
Ilyen öngyilkosságra csak a buta EU vezetők a képesek. Nem veszik észre hogy önkéntes, robotszerű végrehajtóivá váltak az amerikai akaratnak. Amerika proxy háborúzik - ismét. Egyre ügyesebben. Ezt eljátszotta már Libiában, Szíriában. Most az oroszokkal játssza ezt.
Gyanítom, a palagáz ára nem lefelé fog menni. A németeknek, ha egy csepp eszük lenne, gyorsan elkezdenék fényesíteni az atomerőműveiket, a helyett, hogy bezárnák. Stb.

hoplita 2022.03.01. 18:46:42

@Éhes ló:
Na, mi a neved, címed anyabaszó? Fosol buzzancs netcigány?

hoplita 2022.03.01. 18:48:45

@ez a nevem senki:
Nicsak, vartyog egy szarfaszú, anyabaszó senki...

Éhes ló 2022.03.01. 18:52:17

@hoplita: begerjedtél putrilakó? Üres volt a dögkút?

CSOKKI MÁLNA 2022.03.01. 19:31:27

@Sir Gombóc: Sőt csecseneket is, Kadirovékat. Egyébként a határon korábban felsorakozó közel kétszázezres erő negyede még nem lett bevetve..

ez a nevem senki 2022.03.01. 19:50:52

@hoplita: a húgaiddal törődj róma, te legyél az apa, ne az unokatecsók

Sir Gombóc 2022.03.01. 20:32:07

@apro_marosan_petergabor: Csernicskó István nyelvészprofesszor, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora a kárpátalja.mának azt nyilatkozta:

Egyértelmű, hogy az állam nem azt az utat választja, hogy párbeszédet folytatva az állampolgáraival megteremti az államnyelv támogatásának feltételeit, hanem arra akar minket erővel és erőszakkal rákényszeríteni, hogy mindig, mindenhol, minden körülmény között ukránul beszéljünk.

Emlékeztetett továbbá arra, hogy Ukrajna vállalta, hogy megengedi vagy bátorítja a kisebbségi nyelvek használatát a helyi önkormányzatok ülésein, amikor csatlakozott az Európa Tanácshoz. Hozzátette:

Tehát ne essünk túlzásba. Az, hogy ukránul kell, nem jelenti azt, hogy más nyelven nem szabad.
index.hu/kulfold/2021/01/16/karpatalja_ukrajna_kulhoni_magyarsag_nyelvtorveny/

hoplita 2022.03.01. 21:57:46

@Éhes ló:
A döganyád után húzd magadba a faszod, gebe.:)

@ez a nevem senki:
Nincsenek húgaim, a tiedet szopatom, anyáddal párban.:)

fkv.118 2022.03.01. 23:39:20

@apro_marosan_petergabor: "ebbe a buliba Uncle Sam ügyesen berántotta az EU-t (akik buták, mint a föld), meg még az EU-n, NATO-n kívüli európai országokat."

Nem kellett neki, a ruszkik beígérték hogy visszajönnek gyarmatosítani, a kádári "behívást" újra magukénak érzik, erre megijedt mindenki, és annak ellenére kiállt az ukránok mellett, hogy utálja mint a sz.rt. Inkább az ukrán golyófogókon álljon meg a ruszki invázió, mint nálunk, jó lesz ott szétlövöldözni az ő házaikat, nem kell a miénket.

hoplita 2022.03.02. 06:54:08

@fkv.118:
Plusz a helyzet a mi szempontunkból win-win.
Megjegyezném, a hoholoknak nagy volt az arcuk, be-beszólogattak mindenkinek és mint minden szláv állam, megbízhatatlan.
Most a muszkák visszabombázzák őket a 19. századba, cserébe padlót fognak ők is gazdaságilag, politikailag, bármi lesz is ennek a kimenetele...a következő 2 évtizedben egyikkel sem lesz gond, el lesznek magukkal foglalva.:)

hoplita 2022.03.02. 07:00:44

@apro_marosan_petergabor:

Olyan vicces látni, hogy minden harmadik fityiszes félanalfabéta történészbe oltott politológussal kevert jövőbelátót játszik, miközben fingja sincs az egészről.:)
Esetleg ami még rosszabb, ha van is valami, akkor is olyan narratívát nyomat, amit ukázba adtak neki.
Hülye seggfejek és gerinctelen, hazudozó gecik.

apro_marosan_petergabor 2022.03.02. 07:47:38

@hoplita: A stilus az ember. Ez az "intellektus" amit itt látunk tőled az általános iskola 6. osztályának kocsma tagozata.
Önálló gondolkodás - ezt már elveszítettétek 1919-ben, Szamueli(y) alatt.
Ez a fajta mindig magából indul ki, s nem tudja elképzelni, hogy van tényeken alapuló logikus, önálló, szabad gondolkodás.

hoplita 2022.03.02. 08:31:29

@apro_marosan_petergabor:
A szamuelik seggét a te elvbarátaid felmenői nyalták, a vereskatona kövér nagypapa, meg ávós apukája...és társai.
A szarfaszú taoló, amilyen te is vagy, az szarfaszú spicligeci tapló, nem nevezhetlek másként.
Takaroggyá' a fáccséra, ot vannak te intellektusodnak megfelelő bégető nyuggergecik, meg 6 osztályos faszparasztok, az a fajtád terepe.

Visceroid 2022.03.02. 12:21:41

@hoplita: Honnan tudod, hogy ez sorozott állomány? Azt írta az újság? Azt mutatták az ukránok? Egy laza kis kiküldetést megcsinálnak a hivatásosak, de komoly missziókhoz már sorozott állomány kell? Tudom, az oroszok hülyék, az amcsik okosak, mert ők Irakot is hivatásos állománnyal vették be. Jó, tudom ez az oroszoknak nem jutott eszébe.

hoplita 2022.03.02. 15:36:34

@Visceroid:
Öööö...kábé onnan, hogy előjött a következő oroszfaszszopó köcsög a személyedben.
Dógozzá' a pízedér' anyabaszó.:)

apro_marosan_petergabor 2022.03.02. 16:06:22

Ezt a "hoplita" nevü trágár, nem teljesen emberszerüen viselkedő figurát ideje lenne innét kiemelni.

hoplita 2022.03.03. 05:57:07

@apro_marosan_petergabor:
Én a bloggazda helyében a fajtádat takarítanám, már a nicked mindent elárul rólad.
Látod az avataromat? Na, abból nem sajnálnék egyet a búrádba.:)

Éhes ló 2022.03.03. 07:37:00

@hoplita: el vagy tévedve putris cigány. Nem érdekel a családi nyomorod.

hoplita 2022.03.04. 06:55:14

@Éhes ló:
Cigányozol orbánszopó?
Muhahahahahahahahahahaha...!!!!!!!!

apro_marosan_petergabor 2022.03.13. 11:57:51

Az USA-Orosz proxy háború sajnálatosan folyik tovább. Európa tovább szív, bárgyún. Már tervezik íz új LNG csatlakozási pontokat, ahol megállhatnak majd az amerikai hajók...
A művelt nyugat teljes haragját kiváltotta a háború, kígyót -békét kiabálnak köbre emelve az agresszorról (köbgyököt vonva még igaz is lehet), de ez nem volt elmondható az afgán, iraki, libiai, szíriai, jugoszláviai stb. nyugati "különleges katonai műveletekről". Ott minden a demokrácia jegyében történt, a polgári áldozatok is annak jegyében vesztették életüket.
Viszont rövidesen eredményt hirdetnek - Izrael állítólag azt tanácsolta Zselinszkíjnek, tegye le a fegyvert az ukrán nép kímélése végett - ez nagyjából előre vetíti az eredményt.
Remélhetőleg Zselinszkíj megfogadja a tanácsot.
Vajon lesz Jalta II. ?
süti beállítások módosítása