Boris Johnson - egy újabb populista a világ vezetői között [13.]

2019. július 23. 16:48 - Mizantróp.

Az 55 éves volt londoni főpolgármester, Boris Johnson, aki korábban külügyminiszterként és a Brexit fő támogatójaként szerzett magának világhírnevet, július 23-án kapta meg a jogot és az esélyt arra, hogy a brit konzervatívok jelöltjeként az Egyesült Királyság új miniszterelnöke legyen (Theresa Mayt váltva).

boris_johnson.jpg

Johnson életútjának már a kezdete is érdekes: török felmenőkkel bír (apai ágon), de ősei közt zsidók és németek is akadnak), ő mégis New Yorkban látta meg a napvilágot és élete első szakaszában, egyetemi tanulmányait követően (melynek során történész és irodalmár végzettséget is szerzett), 20 éven keresztül újságíróként, szerkesztőként dolgozott. (Egyébként meglehetősen drága magániskolákban és rangos egyetemeken tanulhatott, többek közt Oxfordban, ahol David Cameron diáktársa és barátja lehetett. Tanulmányait parlamenti képviselőként dolgozó, befolyásos édesapja szponzorálta.)

Később dolgozott a Times -nál, majd a Telegraph -nál, végül 1999 és 2005 közt a The Spectator nevű brit lap politikai szerkesztője lett (miközben több könyvet is írt, mégpedig kitalált, illetve politikai és történelmi témákban). Egyik könyve a szintén konzervatív Winston Churchill életéről szól, a másik pedig a Római Birodalom és az EU összehasonlításáról (ezt dokumentum rövidfilmként is bemutatták). 2001-től a politikai élet aktív részese lett mint parlamenti képviselő (innentől már nem csak írt a politika világáról, de alakította is azt). 2003-ban már a Konzervatív Párt elnökhelyettese, 2006-tól az Edinburghi Egyetem rektora, majd 2008 május 4-től London főpolgármestere egy sikeres kampányt követően.

Boris Johnson igazi népszerűség-növekedése és ismertsége a 2016-os Brexit kapcsán ugrott meg tetemesen, hiszen minden erejével hazája EU-ból való kilépését támogatta. A 2016 júniusi népszavazáson aztán a britek megszavazták a kilépést, amivel Johnson is nagy győzelmet könyvelhetett el. Theresa May 2017 március 29-én jelentette be a világnak az Egyesült Királyság kilépési szándékát a lisszaboni szerződés 50. cikkelye alapján. 

boris_johnson_baratno.jpgAmi magánéletét illeti: kétszer volt nős, első házassága egyetlen évig tartott csupán, a második viszont (egy ügyvédnővel) megajándékozta két kislánnyal és két kisfiúval. Született közben egy házasságon kívüli gyermeke is az egyik szeretőjétől. Legidősebb gyermeke 26 éves (az egyik lánya), a legfiatalabb 10 (ő a házasságon kívül született kislány). Tavaly Johnson elvált, jelenleg élettársi kapcsolatban él (egy csinos, szőke, 30 éves reklámszakemberrel, akit Carrie Symonds -nak hívnak [lásd: kép jobbra]).

Hogy milyen ember Boris Johnson? Ízig-vérig populista, ellenfelei szerint szexista, sőt fajgyűlölő (ami mondjuk muszlim és török felmenői miatt kicsit furcsának tűnik), amellett elvtelen törtető, aki bármit megígér és bármire kész a hatalomért. Mindezt még az oldalán állók is elismerik róla. Történelmi feladata az Egyesült Királyság kiléptetése lesz az EU-ból, egy britek számára előnyös feltételrendszer kizsarolásával. Ezt az egészet október végéig (október 31-ig) szeretné végigvinni, ami sokak szerint szinte lehetetlen vállalkozás.

boris_donald.jpg

Hasonló alkat, hasonló haj, de hasonló politika is?

Donald Trump után, most egy újabb elvtelen populista került a világ vezetői közé. Ennek értékelése előtt azonban érdemes tisztázni: mi is a populizmus. Maga a szó latin eredetű (popularis = népszerű) és van egy értékrendileg neutrális illetve egy negatív értelmezése is. Az előbbi egy nép kegyeit kereső irányultságot fogalmaz meg, az utóbbi pedig azt a teljes elvtelenséget, mellyel egy személy vagy csoport a nép által hallani akart szólamokat, elveket, ígéreteket hangoztatja, mégpedig népszerűsége növeléséért, melyet aztán szűk felső rétegének kiváltságaira fordít.

Trump is és Johnson is iskolapéldája ennek a politikának, mint ahogyan Európa-szerte gyakori a felbukkanása (többek közt nálunk is). Mivel a populisták szűk rétegük számára széles tömegekre támaszkodva használják ki a szavazópolgárokat, eleve a jobboldali pártok közé sorolódnak. Amerikában a republikánusok, Angliában pedig a konzervatívok közé vegyülve alkotnak jelentékeny csoportokat.

Nagy kérdés viszont, hogy Johnson "keménykedő" EU ellenes retorikája, fűt-fát ígérő kalandor-politikája mire lesz elég Brüsszellel szemben? Meddig lesz türelmes vele kapcsolatban a brit közvélemény és jelenlegi népszerűsége meddig tart ki, ha legfőbb döntéshozóként és nem az éppen hatalmon lévők megfúrásával foglalkozó háttérfiguraként kell helytállnia. Boris Johnson ígért már ugyanis jólétet, felvirágzást, Anglia naggyá tételét, reformokat, konjunktúrát, valójában minden szépet és jót arra az esetre, ha a britek kilépnének az EU-ból. Közben folyamatosan csak legyintett azokra a gazdasági szakemberekre, akik óvatosságra intettek (és intenek ma is) a Brexittel kapcsolatban. Ha viszont egyszer valóban bekövetkezik a kiválás (saját forgatókönyve szerint még az idén), akkor a britek megtudják majd, hogy megérkezik e az a kánaán, amit jó populistaként Johnson ígérget nekik már évek óta. Nem lennék a bőrében, ha ez netán elmaradna. (2019.07.23.16:48)

 ***

mizantroop_lec4.jpg

 

144 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mizantroop.blog.hu/api/trackback/id/tr6014976856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eremitha 2019.07.23. 22:59:20

Boris Johnsonnak voltak botrányai nőügyei miatt és politikai okokból is. Rengeteg felháborodást kiváltó kijelentése is akadt, melyeknek nagy volt a médiavisszhangja. Hihetetlen, hogy ekkora számban talált támogatókra a lakosság körében. De népszerűsége nagyon gyorsan apadni fog, amint rájönnek, hogy valójában az egész pasas egy politikai lufi.

Control. 2019.07.24. 00:19:28

Boris Johnson az Egyesült Királyság Donald Trumpja. Pedig egy is sok belőle.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.24. 08:50:46

Nem sikerült a sorosista karaktergyilkossági kísérlet..Jó látni,hogy a liberáltak sikítófrászt kapnak attól,hogy az angolszász világ másik fő államában egy Trump II lett az elsőszámú vezető..:) Hajrá Borisz!

Panelmedve 2019.07.24. 23:56:59

@Mizantróp.: A Kívül tágasabb blog posztja ment ki sajnos az Indexre Boris Johnson témában. Pedig az sokkal rövidebb és szegényesebb is a tartalmát tekintve.

egyatlagosfelhasznalo 2019.07.25. 08:24:41

Populista, vagyis azt mondja és teszi, amit az őt megválasztó emberek akarnak. FELHÁBORÍTÓ!!! A libernyákok még mindig nem értik, hogy a tipikus fintorgó, az átlagembert lebunkózó mentalitásuk szép lassan viszi őket oda, ahova valók: a történelem szemétdombjára...

Kivlov 2019.07.25. 08:31:10

Az a baj, hogy az alapvetően nem negatív jelentésű populista szót, úgy elkoptatták a ballibbant agyhalottak, mint a nacionalistát. És azt hiszik, hogy az rossza, hogy valaki populista. Hát nem. :D

Kelly és a szexi dög 2019.07.25. 08:31:35

Nem tudom mi a fenéért szidják Viktort, amikor fényévekkel kevésbé gázos, mint ez az angol hülye, vagy Trump... kurvára örülnünk kellene!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.25. 08:33:09

Nagyszerű hír a kisemberek számára. Még egy vezető, aki az emberek, a tömegek felé néz.

Etniez 2019.07.25. 08:45:21

@egyatlagosfelhasznalo: nem ez a populista definíciója.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.07.25. 08:56:44

fogadjatok meltosaggal a vereséget...ja az nem megy.
értem

Etniez 2019.07.25. 08:56:57

@egyatlagosfelhasznalo: A populizmus politikai fogalom, lényegét tekintve: mesebeszéd. A populizmus megtévesztés, megvalósíthatatlan ígérethalmaz hangoztatása, olyan szöveg, amit szívesen hallanak a választók, de a - többnyire hataloméhes - politikusok nem veszik komolyan, választási kampányfogásnak tekintik. A populizmus árát a félrevezetett választók fizetik meg.
Tegyük fel, a nép ingyen sört akar, meg kell valósítani? Természetesen nem, ilyenkor jönnek a populisták, megígérik, rosszabb esetben meg is valósítják és lesz egy alkesz nép.
Na ez a baj a populizmussal, te kis ostoba.

Etniez 2019.07.25. 09:00:20

@Kelly és a szexi dög: azért, mert itt nyugaton van még hatalmi egyensúly és felfogják mosni Borissal is a padlót a Parlamentben, itt ugyanis még van. Ugyanez igaz az USA-ra is. Szóval Viktor gázosabb, mert nincs kontroll alatt, ami sokkal veszélyesebb, mint Brüsszel.

nemecsekerno_007 2019.07.25. 09:07:47

@Etniez: Megvalósíthatatlan ígérethalmaz?!? Olyan mint Megyó 100 napos programja?! Viccesek vagytok...

erkölcsi hulla 2019.07.25. 09:14:47

Nem értek egyet hogy a trumpra és borisra alkalmazzátok csak a populista jelzőt. Biztos vagyok benne hogy az eddigi elnökök is ugyanilyen bármit a hatalomért stílusban nyomták.

A populizmus nem egy politikai irányzat, ami a jobboldalra jellemzős, hanem maga a politika egyetlen irányzata. Bármi áron megkaparintani és megtartani a hatalmat. Az összes politikus, és párt alapjellemzője. A baloldalra is ugyanez a hozzáállás jellemző.

Recensor 2019.07.25. 09:22:30

A populizmusnak épp az elvtelenség a lényege. Nincs világnézete, igy nem komzervatív, nem liberális, nem baloldali, hanem a lakosság által hallani akart szólamokra koncentrál. Ha kell váltogatja az elveit, mindig csak a popular - vagyis a népszerűség a lényeg.

Etniez 2019.07.25. 09:24:43

@nemecsekerno_007: Megyó egy remek példa, miért veszélyes a populizmus, a 100 napos, populista terve miatt adódott el az ország úgy, hogy a válság majdnem elvitte.

Köszi, remek példa miért veszélyesek a populisták, köztük Orbán.

Etniez 2019.07.25. 09:26:56

@erkölcsi hulla: nem minden jobboldali populista, ott is vannak értelmes emberek, viszont mostanság teleszabadult a világ jobboldali populistákkal, nagy baj lesz ebből.

flydomi 2019.07.25. 09:33:39

@Veszéjben a lyogállamiság !: Nem sikerült a sorosista karaktergyilkossági kísérlet..Jó látni,hogy a liberáltak sikítófrászt kapnak attól,hogy az angolszász világ másik fő államában egy Trump II lett az elsőszámú vezető..:) Hajrá Borisz!

--Hajra Borisz!!!Hajra Borisz!!! :D Nagyon betojtaj a libsik egy bohoctol,aki majd szetuti a Nagy Birodalmat. :) Brusszel koszoni szepen,hogy ingyen es bermentve Borsiz bohoc megteszi ezt nekik szivesegbol. :)

@MAXVAL bircaman közíró: Nagyszerű hír a kisemberek számára. Még egy vezető, aki az emberek, a tömegek felé néz.

-Es ismet egy ordas nagy hazugsag egy fasiszta reszerol. :D
Borisz bohoc apatok belekeveredett egy jatszmaba,ahol csak a kis sivalkodo orjogno pofija nagy. :) Elqrta,ahogy Viki haverotok Fletoval egyetemben. :))

- török felmenőkkel bír (apai ágon), de ősei közt zsidók és németek is akadnak)

Nocsak....egy szittya verbeli fajtiszta popsi,ahogy a Grazi beteg. :))
A nagy kereszteny fajtiszta magyar sivalkodo orjongo popsi birka hivo nincs tisztabban azzal,hogy Boris Bohoc is felaldozhato,ahogy Teri popsika is. :) A popsi orjongok kozott nincs osszetartas,nemhiaba kell ismet valakinek elvinni a balhet Brexit ugyben. :))

Ballib vagyok mert rettegek 2019.07.25. 09:34:46

A Soros bérenc liberális lippsikk magukhoz sem tudnak térni hogy Orbán Viktor új követője lett Angliában a kormányzó. Borisz Jonson megértette azt amit Orbán Viktor már évek óta mond, hogy az Eu haldoklik, az ellen szabadságharcot kell fojtatni hogy ki tudjunk belőle lépni és csatlakozni tudjunk az új illiberális világrendhez, ahol a keleti államok lesznek a világfejlődés motorjai, élükön Moszkvával.

Borisz Jonson pedig hamarosan ki is fog lépni az Eu-ból, ezzel valójában egy lépéssel Orbán Viktor előtt jár, de tudjuk hogy a Soros fél liberális nácik Órbán Viktort nem engedik egykönnyen kilépni az Eu-ból, évi sok milliárd eurót költenek arra hogy megvásárolják a magyarok szavazatait hogy maradjanak benn az Eu-ban.

De szerencsére Orbán Viktor Putyinnal egy szövetegben a kilépést pár éven belül lezavarja és így új illiberális világhatalmi rend fog kialakulni, Trump-Putyin-Orbán tengellyel, ahol Orbán Viktor fogja vezetni Európát. Borisz Jonson meg Salvini pedig a helyettesei lesznek.

Recensor 2019.07.25. 09:38:19

@Ballib vagyok mert rettegek: Ez de jó lesz majd. Putyin vezeti majd a világot, olyan kitűnő emberekkel, mint ez a Boris Johnson, meg a Salvini. Alig várom már én is. Szupi lesz emberek!

Etniez 2019.07.25. 09:39:46

@Ballib vagyok mert rettegek: nem tudom eldönteni, hogy most viccelsz vagy komolyan gondoltad ezt a posztot.
Minden esetre nagyon vicces.

Etniez 2019.07.25. 09:41:00

@Rozsdalovag: kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz Boris leszavazva a Parlamentben először, augusztusban vagy szeptemberben :)

body_andras 2019.07.25. 09:42:58

@egyatlagosfelhasznalo: Még jó hogy a világ nemcsak liberálisokból és populistákból áll.
@erkölcsi hulla: Az amcsiknál már nagyon régóta mindkét oldalon ugyanez megy, írnak egy populista szlogenhalmazt, rajzolnak rá kék-piros arculatot, aztán két évig lengetik a zászlót meg szórják a konfettit, hogy végül beüljön egy pasas az ovális irodába folytatni ugyanazt mint elődjei: a tanácsadók útmutatásai szerint érvényesítik a lobbisták érdekeit.
@Exide: Igen, még a liberálisnak tituláltak is, csak ők hobbiból egy örök vesztes kisebbség vágyait elégítik ki verbálisan.
@Etniez: Örülök hogy van itt egy értelmes nézőpont is. Pontosan ez a baj az egész képviseleti demokcáriával: a választói akaratot képviselik, nem az érdeket. Az akarat könnyen manipulálható, ezért szól a kormánypárti retorika 5 éve Sorosról meg migráncsokról. Akarod hogy egy vén, gonoszan vigyorgó, gazdag faszi a szomszédodba telepítsen többezer bombaszakértő arabot? Persze hogy nem, és innentől kezdve nem is érdekel, hogy tiszta-e a levegő a városodban, vagy megfertőződsz-e a kórházban.
Ha a demokrácia a valódi közösségi érdekképviseletről szólna akkor már javában zajlana a Sétáló Budapest program megvalósítása.

alöksz róz 2019.07.25. 09:48:36

@Etniez: "A populizmus megtévesztés, megvalósíthatatlan ígérethalmaz hangoztatása, olyan szöveg, amit szívesen hallanak a választók, de a - többnyire hataloméhes - politikusok nem veszik komolyan" - a momentum pont ilyen...

alöksz róz 2019.07.25. 09:54:04

ez meg mi? "Mivel a populisták szűk rétegük számára széles tömegekre támaszkodva használják ki a szavazópolgárokat, eleve a jobboldali pártok közé sorolódnak." :D
meg ez a populista rasszista fasiszta nőgyűlölő fajgyűlölő szöveg? :D

ez a poszt paródia akar lenni?

Aldou Raine 2019.07.25. 09:56:37

Két új jelenség és tendencia figyelhető meg 2000 óta a világ politikai valóságában: az egyik, hogy erősödnek a populista pártok, melyek egy része a nemzeti-populizmust képviseli (mint a magyar változat is) a másik pedig, hogy mindezek az előretörő formációk erős kapcsolatokat építenek ki a szélsőjobbal és a putyini Oroszországgal.

Mára egy populista-szélsőjobbos-ruszomán összefogás bontakozott ki, mely szerencsére így együtt sem elég erős, ahhoz, hogy a civilizációt veszélyeztesse. Egyelőre.

Aldou Raine 2019.07.25. 09:57:56

@alöksz róz: Mitől rasszista és a fasiszta az a kijelentés, hogy a populizmus a jobbos pártok közé sorolódik. Pici magyarázat?

nemecsekerno_007 2019.07.25. 10:07:17

@Etniez: Ja, csak Megyó hamarabb bedőlt, a patás meg már 10 éve populistáskodik...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.25. 10:07:46

@flydomi:

Azt mondod, 100 %-os egyetértés kell, hogy az ember támogtahasson valakit.

Boris nyilván úgy populista, ahogy Trump, azaz a klasszikus liberalizmus nevében. Számunkra elfogadhatatlan a klasszikus liberalizmus, de mivel jelenleg a progresszív liberalizmussal mérkőznek, így tudunk neki szurkolni.

Ennyi az egész.

Az meg tök mindegy kinek mi a származása.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.25. 10:10:11

@Etniez:

Amit leírsz, az a populizmus szubjektív, liberális meghatározása.

0.5 bit 2019.07.25. 10:13:43

"Akarod hogy egy vén, gonoszan vigyorgó, gazdag faszi a szomszédodba telepítsen többezer bombaszakértő arabot? Persze hogy nem, és innentől kezdve nem is érdekel, hogy tiszta-e a levegő a városodban, vagy megfertőződsz-e a kórházban.
Ha a demokrácia a valódi közösségi érdekképviseletről szólna akkor már javában zajlana a Sétáló Budapest program megvalósítása."

Ez ugyan annak az éremnek a két oldala. Az egyik oldal szerint jönnek a migránsok/terroristák és mind meghalunk, a másik oldal szerint meg jön a klímaváltozás/légszennyezés és mind meghalunk.

Ha a választók nem akarnak elpatkolni akkor attól függően, hogy melyik októl félnek adott lesz csak az az egy politikai csoportosulás, amely kizárolagosan tudja a megoldást. Így egyértelmű, hogy kire kell szavazni a kedves választóknak.

Ahogy a migránsok beáramlásának és a klímaváltozásnak is van valóságtartalma, de ugyan arra a "vonatra" ül a migránsozó/sorosozók oldal mint a tönkretettük_a_földet/olajlobbistázók másik oldal.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.25. 10:15:32

@Aldou Raine:

A civilizációt a liberalizmus veszélyezteti, de szerencsére már haldoklik.

alöksz róz 2019.07.25. 10:23:35

@Aldou Raine: igen igen, az egész civilizációt veszélyeztetik ezek.. má kora délelőtt :D :D

alöksz róz 2019.07.25. 10:25:16

@Aldou Raine: csak lemaradt az idézőjel. de ha picit elolvastad volna előtte a posztot, akkor értetted volna :-)

alöksz róz 2019.07.25. 10:28:26

@Etniez: "mostanság teleszabadult a világ jobboldali populistákkal, nagy baj lesz ebből" - úgy bizony, délutánra még képesek oszt elpusztítják a civilizációt ezek a nőgyűlölő populisták

Aldou Raine 2019.07.25. 10:34:18

@MAXVAL bircaman közíró: Haldoklik a liberalizmus? Ezen a héten is? Meg az EU is gondolom. Szombatra tuti mindkettő kipurcan Birca. Kitartás.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.07.25. 10:41:06

@alöksz róz: széles tömegek.
ez a duma annyira otvar komcsi duma hogy mar fáj.

Fritz Gerlich 2019.07.25. 10:53:46

Politikai roncsderbi: Donald Trump, Boris Johnson, Le Pen, Mateusz Morawiecki, Matteo Salvini. Világ populistái egyesüljetek! Aztán mind be Putyin alá. Itt a szép új világ!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.25. 11:11:37

@Fritz Gerlich:

Mivel Putyin a keresztény világ vezetője, így természetes, hogy minden populista erő szimpatizál vele. Ez alól csak azok kivételek, akiknek valamilyen oroszellenes becsípődésük van, történelmi okokból, lásd lengyelek.

Aldou Raine 2019.07.25. 11:13:08

@MAXVAL bircaman közíró: Francba! Én meg már azt hittem -- ahogy most újra bejelentetted -- hogy már szombaton megbuknak azok a fránya liberálisok. Meg a ZEU is!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.25. 11:14:12

@0.5 bit:

Mind a migráció, mind a környezetszennyezés a liberalizmus eredménye, szóval az okot, a liberális demokráciát kell szétzúzni.

A klímaváltozás meg természetes folyamat, meg kell szokni.

Fritz Gerlich 2019.07.25. 11:16:15

@MAXVAL bircaman közíró: Az exkommunista volt KGB tiszt mint a KERESZTÉNY világ vezetője?????? :DDDDD :)))) Másik viccet is tudsz? Ez nagyon tetszett!!!!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.25. 11:16:39

@Aldou Raine:

Sose szoktam marhaságokat jósolni, minek tenném? Nem jobb a valóság?

GyMasa 2019.07.25. 11:17:58

@Exide:
"Akkor minden politikus populista?"
Nem.
A progresszívok ugyanis olyaqn dolgokkal kapmányolnak, amire a népesség többsége nem vevö, csak ök hiszik azt, hogy igen.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.25. 11:19:22

@Fritz Gerlich:

Hol az ellentmondás?

Eleve miért számítani valakinek a múltja?

Ha színkomcsik ma lehetnek lánglelkű liberók, miért ne lehetnének komcsikból populisták? Eleve, az eltérés a kommunizmus és a liberalizmus kzött NAGYOBB, mint a kommunizmus és a populizmus között.

Recensor 2019.07.25. 11:20:48

@MAXVAL bircaman közíró: A valóságot jósolod? Naná. Most akkor mikor bukik szerinted az a csunya liberalizmus, meg a gonosz EU? Mikor szerez az egész világ felett végre hatalmat a jóságos Putyin? Meddig kell még várnunk es szenvedni a rohadék EU tól meg a gonosz lipsiktől?

GyMasa 2019.07.25. 11:21:48

@body_andras:
"Ha a demokrácia a valódi közösségi érdekképviseletről szólna akkor már javában zajlana a Sétáló Budapest program megvalósítása."
Na, és kik nem álltak be Róbert mögé, hogy támogassák a jelöltségét?

Fritz Gerlich 2019.07.25. 11:25:39

@MAXVAL bircaman közíró: A populizmus épp a kommunizmus ellentéte ha jobban átgondolod te is láthatod. Az előbbi (populizmus) egy szűk elit hatalmát képviseli mindenkinek megígérve mindent, az utóbbi viszont mindenki hatalmát ígéri szűk rétegek (burzsuázia) elítélésével.

Fritz Gerlich 2019.07.25. 11:27:17

@MAXVAL bircaman közíró: A populizmus egy tipikusan jobboldali irányultság: elitista hatalomgyakorlás a szegény néptömegek kihasználásával és a meglévő különbségek bebetonozásával.

GyMasa 2019.07.25. 11:28:24

@Rozsdalovag:
"Most akkor mikor bukik szerinted az a csunya liberalizmus, meg a gonosz EU?"
Böven elég, ha a liberalizmus báránybörébe bújt progresszivitás megbukik.
Az eredeti liberálisokkal nincs nagy gond.

ulpius66 2019.07.25. 11:37:35

Kedves EMBERGYŰLÖLŐ!
(mondhatnám MIZANTRÓP.....)

Az biztos, hogy szép nevet választottál!

Bármibe le merném fogadni, hogy TE LIBERÁLIS VAGY!

Aki pedig nem liberális, mint te, az mán csak populista, esetleg rasszista, antiszemita, nacionalista, homofób, rosszabb esetben náci és fasiszta lehet csak.......

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.25. 11:40:06

@Rozsdalovag:

Miért szerezne világhatalmat Putyin?

A liberalizmus a 80-as években kezdett bukdácsolni, de Kelet-Európa összeomlása hatalmas pénzinjekciót adott nekik, így kaptak még 30 évet.

10-15 éve jött el a határ. Onnantól megy a zuhanás.

2040 körtnyékére a világ egész más lesz, mint manapság.

Az EU megmenthető, ha populista alapokon újraszerveződik.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.25. 11:41:39

@Fritz Gerlich:

A populizmus lényege éppen az elitellenesség, azaz széles néptömegek hatalma.

ulpius66 2019.07.25. 11:41:45

Egyebekben meg igaza van az EMBERGYŰLÖLŐ barátunknak és a liberális követőinek!

Borisz Johnson és Trump és sokan mások populisták!!!!!!!!

Mennyivel jobb pl. egy Clintonné, Ő EGYSZERŰEN CSAK EGY SOROSS-BÁB!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.25. 11:45:32

@Fritz Gerlich:

Populizmus van baloldali is.

Egyébként éppen az a populizmus jellemzője, hogy gazdaságilag "baloldali", kulturálisan "jobboldali".

Fritz Gerlich 2019.07.25. 11:46:39

@MAXVAL bircaman közíró: NEM! A populizmus csak ÍGÉRI a néphatalmat, de valójában csak egy szűk elit hatalmát valósítja meg.

alöksz róz 2019.07.25. 11:50:02

@FILTOL: igazi gagyi.
ez az ún értelmiség meg feltűzi a mellére és büszkén hordozza... és közben bőszen ostobázza a többieket :D

alöksz róz 2019.07.25. 11:59:20

@Fritz Gerlich: mert a kommunizmus nem ugyanezt csinálja? :D

Ballib vagyok mert rettegek 2019.07.25. 12:00:39

@Fritz Gerlich: "A populizmus csak ÍGÉRI a néphatalmat, de valójában csak egy szűk elit hatalmát valósítja meg."

Te sorosista lippsi, mivel Orbán Viktor a magyarokat képviseli, így ő valójában a magyarság leglalább kétharmada. Így nagyon jó hogy a hatalom az ő családja kezében van, mert legalább nyugodtan fekszek le meg kelek fel, hogy Orbán Viktor minden cselekedete nekünk nemzeti érzelmü és gondolkodású magyarokért szól.
A családja meg csak hadd gazdagodjon, mert azáltal a magyar nép lesz egyre gazdagabb.

Ballib vagyok mert rettegek 2019.07.25. 12:04:14

@alöksz róz:

Ezt a magyar értelmiséget meg csak haggyuk! Dzsendereznek meg bölcsészkednek, a kutyának se kellenek, miközben kőművesből meg hiány van. Étemiségi helyett inkább szakmunkásnak kellett volna menniük, akkor legalább lenne belőle haszna a magyar népköztársaságnak.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.25. 12:05:10

@Ballib vagyok mert rettegek: @Fritz Gerlich:

Helyesen:

A globalizmus csak ígéri szabadságot,de valójában csak egy szűk elit hatalmát valósítja meg.

Fritz Gerlich 2019.07.25. 12:05:56

@Ballib vagyok mert rettegek: Ja így van. Áldott jó ember. Igaz, hogy csak 2.5 millió embert képvisel a 9.5 milliós Magyarországon. Te kis nemzeti-populista csibész. Nem érdeklődtél még, hogy hol rendeznek olyan eseményt, ahol be lehet neki nyalni? Szerintem nézz utána és előre válts jegyet! Mert aztán még lemaradsz! :D

body_andras 2019.07.25. 12:07:46

@0.5 bit: Az a vonat biztos a MÁV járata mert úgy vélem késni fog még egy darabig. A magyar közélet a föld tönkretételét momentán leszarja, néha egy-két politikus arra ébred hogy "ma mondok valami zöldet", el is mondja és másnapra mindenki elfelejti. De tegyük fel, egyszer ez is katalizátora lesz a tömegpszichózisnak - akkor is kíváncsian várom hogy fognak a jövőre gondoló, környezettudatos polgárok egyetérteni a sorosmigráncs vénasszonyokkal.
Van ráció abban, amit mondasz, de biztosan nem a jelenlegi belpolitikai közegben. Szerintem is eljöhet majd az a kor amikor a bevándorlás témája nem abban nyilvánul meg, hogy ezren csövelnek a Keleti pályaudvarnál, másik ezren allahu akbaroznak Röszkénél, majd RezsiSziszi rájuk mutogatva szakszerűen megfogalmazza, hogy Soros. Hanem abban, hogy Afrika és Dél-Amerika lakosságának a fele megunja, hogy pálmaolajat és kakaót termel a Nutellánkba, közben a környezetük romba dőlt; majd serényen megjegyzik, hogy náluk elfogyott az iható víz, nekünk viszont bőven van, na adjuk csak oda szépen. Akkor se Viktor, se Boris, se Trump nem lesz aki megállítsa őket.

Mérnork 2019.07.25. 12:10:38

@Fritz Gerlich:
Ja, mer a létező cocializmusokba meg nem az elit dönt/ött mindenről, hanem a nép...
Lóxart, mama..

Mérnork 2019.07.25. 12:12:34

@body_andras:
"Hanem abban, hogy Afrika és Dél-Amerika lakosságának a fele megunja, hogy pálmaolajat és kakaót termel a Nutellánkba, közben a környezetük romba dőlt; majd serényen megjegyzik, hogy náluk elfogyott az iható víz, nekünk viszont bőven van, na adjuk csak oda szépen. Akkor se Viktor, se Boris, se Trump nem lesz aki megállítsa őket."
Géppuska esetleg? ;-)))

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.25. 12:17:01

@body_andras:

Ha Afrika és Dél-Amerika lakossága megunja, az csak nekünk jó.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.25. 12:19:17

@body_andras: "majd serényen megjegyzik, hogy náluk elfogyott az iható víz, nekünk viszont bőven van, na adjuk csak oda szépen. Akkor se Viktor, se Boris, se Trump nem lesz aki megállítsa őket. "

? Remek jó gépágyúink vannak..

Etniez 2019.07.25. 12:26:51

@Ballib vagyok mert rettegek: hogy fogod ezeket a gondolatokat szégyellni még önmagad előtt is.

VT Man 2019.07.25. 12:27:14

@Fritz Gerlich:
"Áldott jó ember. Igaz, hogy csak 2.5 millió embert képvisel a 9.5 milliós Magyarországon."

Nem rohadt unalmas mar ez a lemez?

A Fidesz elotti kormanyok hany millio embert kepviseltek? 2.7 milliot? A 9.5 milliobol?

body_andras 2019.07.25. 12:27:53

@GyMasa: A kérdés költői? :)
Amit Puzsér csinál, az egy értelmiségi kitörése a populista polgárháborúsdiból. Evidens hogy ebben nem vesz részt egy párt se.

alöksz róz 2019.07.25. 12:29:04

@Etniez: nehogy komolyan vedd már :D

Etniez 2019.07.25. 12:29:21

@Veszéjben a lyogállamiság !: gépágyúval nem emberre lőnek, géppuskára gondolhatsz.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2019.07.25. 12:30:40

Egy újabb populista? Lehet, de már a címből az sugárzik, hogy a populizmus rossz. Viszont, ha a populizmus rossz, mitől jó az elitizmus? Mert a populizmus ellentéte az elitizmus, ugye.

GyMasa 2019.07.25. 12:31:44

@body_andras:
És, akkor miért kell rá hivatkozni?
Miért nem jutott ez eszébe mondjuk SENKINEK az ellenzéki oldalról?
Neked ezzel nincs semmiféle problémád?

Fritz Gerlich 2019.07.25. 12:37:29

@Fermentátor: Ja igaz, bocs. Azt akartam mondani: éljen Orbán, éljen a nemzeti-populizmus, meg Putyin, meg Boris Johnson. AZ nem demagógia!

Minden ballib bérretteg 2019.07.25. 12:46:41

Vannak a ballibek, és vannak a populisták. Legalábbis a Soros pöcsén nevelkedett Homo Sorosensusok szerint.

www.origo.hu/nagyvilag/20180216-homo-sorosensus-europa-tanacs-jogi-biztos.html
Ez az új ember - a homo sorosensus - hivatott felváltani a homo sovieticust, amely lassan elbomlik a történelem szemétdombján"

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2019.07.25. 12:47:31

@Fritz Gerlich: Hisztizni jöttél vagy beszelgetni? Az utóbbira kapható vagyok.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2019.07.25. 12:52:55

Populizmus: többségi hatalomgyakorlas. Enbek ellentéte az elitizmus, a kisebbségi hatalomgyakorlas. Aki a populizmust csípőből elítéli, az elitizmust tamogatja.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.25. 12:56:27

@Etniez: Hol írtam, hogy emberekre? Felteszem nem szándékoznak átúszni a Földközi-tengert..

Robur 2019.07.25. 13:02:27

Örömteli, hogy megválasztották. Most UK padlógázzal megy a falnak. A hülyéket szembesíteni kell hülyeségükkel, különben a hülyék fogják uralni a világot.

Nietzsche__ 2019.07.25. 13:12:11

Az elvtelenség diadala a józan ész felett! Újabb populista került hatalomra a világban. Újabb ostoba és korlátolt kalandor kapaszkodott fel a hatalomba.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.25. 13:13:45

@Robur: Trump megválasztása után is ilyesmiről fantáziáltatok..:)

erkölcsi hulla 2019.07.25. 13:14:26

@Iván Rábaszov: Az elvtelenség diadala a józan ész felett! Újabb POLITIKUS került hatalomra a világban, váltva a másik elvtelen politikust. Újabb ostoba és korlátolt kalandor kapaszkodott fel a hatalomba, letaszítva az előzőt.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.25. 13:15:08

@Iván Rábaszov: Kénytelen leszel ezzel együtt élni.. És még a Thimmermans sem lett bizottsági elnök..zord idők..:(

Nietzsche__ 2019.07.25. 13:15:13

@Fermentátor: Éppem fordítva van: a popzlizmus és elitizmus egy tőről fakad. Nézd meg a ma Magyarországot, a Mészáros-Rogán-Orbán klánok elitkörét, akik mindent a kezükben tartanak. És ezt a nép nevében.

Nietzsche__ 2019.07.25. 13:17:25

@Veszéjben a lyogállamiság !: De te örülhetsz, te szerencsétlen. Örülj Boris Johnsonnak. Pont az a szint vagy.:P

erkölcsi hulla 2019.07.25. 13:19:22

@Iván Rábaszov: Bár egyik hatalomra került és kerülő politikust sem nevezném ostobának, sehol. Kibaszott zseni az összes, az unokái életére is elég pénzt csalnak lopnak össze, miközben néptömegeket manipulálnak, ígérnek nekik mindent akaratuk szerint, majd cselekednek a saját önös érdekük szerint. Mi ez, ha nem zsenialitás? Magyarország ebben is élen van.

acycloren 2019.07.25. 13:20:20

Le a populizmussal! Vesszen a nép!
Éljen az elit! Elitizmust akarunk!

acycloren 2019.07.25. 13:23:57

Trump számomra ezerszer szimpatikusabb, viccesebb fazon. Nem értem miért hozzá hasonlítják ezt a Boris gyereket.

MACISAJT 2019.07.25. 13:32:01

"mire lesz elég Brüsszellel szemben? "

Most tegyük félre egy pillanatra a poszt marhaságait ( az un. populizmus definícióját, a jobboldalra való besorolását stb.).

Hanem a fenti (freudi) megfogalmazást bontsuk ki.
Brüsszellel szemben? Anglia?
Ki az a "Brüsszel" ?

Nietzsche__ 2019.07.25. 13:38:28

@acycloren: populizmus = elvtelenség = elitizmus

MACISAJT 2019.07.25. 13:41:50

Amúgy meg.
Sok hűhó(hablaty) semmiért. Mert az tény hogy anno Cameron túlspilázta.

Viszont amiről hallgatnak(itt is), hogy Juncker &Co., a magasságos Brüsszel viselkedett úgy hogy Cameronnal már nem maradt más hátra mint kiírni a népszavazásat( az ismert eredményekkel):
nepszava.hu/1058274_junckerrel-targyalt-cameron-az-eu-reformokrol

Adok egy másik példát. Nyolc ország, köztük Magyarország, kérte a magasságos Brüsszeltől, hogy a kötelező magán nyugdíjpénztár c. posztkommunista balkanikumot el tudják számolni az álamháztartási hiány terhére.
Nyet volt a rövid válasza a magasságos Brüsszelnek, és személy szerint a liberális oli rehn finn népbiztosnak.
Mi mást tehetett ekkor Orbán, akit ugyanazok a túlzott deficit eljárással is fenyegettek? Hazajött és megszüntette az egész vircsaftot. rehnék meg hápogtak.

Ez volt Cameronnal is. Dehogy akart ő kilépni, csupán kérte szépen a reformokat az EU-n belül. Pofátlanul és arrogánsan azt mondták neki a junckerek hogy kapja be. Dühében hazarohant és kiírta a népszavazást.
Most meg junckerek eltünnek és marad a baj.

MACISAJT 2019.07.25. 13:58:02

A Brexitnél-ami az EU bomlásának legnyilvánvalóbb jele, igyekeznek a britekkel példát statuálni hogy másoknak elvegyék a kedvét a kilépésektől, de szerintem ezt a folyamatot már nem lehet megállítani- ennél bármilyen megállapodás jobb lett volna.

De hát a juncker-féle brüsszeliták úgy viselkednek mint "fénykorukban" a moszkoviták.
Igaz, pl. nekem sem tetszene egy francia-német hegemóniájú "európai" sorosista birodalom...

Én mindig úgy teszem föl a kérdést: ki irányítja az EU-t?
Ha a válasz az, hogy az alkoholista, detoxikálószökevény, degenerált Juncker, akkor a következő kérdés:
Megválasztanád ezt a súlyosan hülyét miniszterelnöknek a saját hazádban?
Mert ha nem, ha egy ország irányítására sem alkalmas, akkor mit keresett eddig a Bizottság élén?
Az országukban már megbukott politikusok, junckertől timmermanson át verhofstatig dirigálnak az EU élén...

No de ne feledjük, pl. Franciaországot is egy nemrégi rothschild alkalmazott vezeti, papíron...
Ez csak a kirakat.Naná. Mikor meg valaki macront «président Rothschild»-nak merte nevezni, akkor automatikusan kitört a ribillió a baromfiudvarban, hogy ez már "antisémite"....

Belzebubo 2019.07.25. 14:14:29

@MACISAJT: Éljen, bomlik az Eu!!! Mo. mikor lép már ki végre belőle??? Már rég ki kellett volna!!!

HARP3R 2019.07.25. 14:16:29

Bizonyos mennyiségű populizmus minden politikai irányzatban jelen van. A posztban kiemelt jelenség 1-2 évtizede figyelhető csak meg a világ politikai palettáján, nevezetesen, hogy az európai jobboldalon kialakult egy olyan hatalomszerzési paradigma, mely figyelmen hagyja a világnézeti kérdéseket (vagy azokat váltogatja pillanatnyi érdekei szerint) nem vesz górcső alá célokat (mint pl a zöldpártok a környezetvédelmet) hanem a nép számára fontos ügyeket karolja fel és azokat hangoztatva (de valójában meg nem valósitva) magát a populizmust szolgálja, az elitizmus kísérletével (egy szűk réteget kiváltságokhoz juttatva).

MACISAJT 2019.07.25. 14:28:04

@Belzebubo: "Éljen, bomlik az Eu!!! Mo. mikor lép már ki végre belőle??? "

Kilépni? Minek?
Az egészre a régi trópusi vicc illik, a nemibeteggel aki végigjárja az orvosokat és mindenhol azt mondják, a szervét le kell vágni.
Végül talál egyet aki azt mondja hogy nem kell, minek, hiszen leszárad magától is.

ulpius66 2019.07.25. 14:28:17

@MACISAJT:

Igazad van!

A franciáknak Mikron NEM POPULISTA, hanem eccerű Rothschild-báb!

Hát ez tényleg sokkal, de sokkal jobb!

Megtetézve azzal, hogy ez a liberális Micron feleségül vette saját nagyanyját!

flydomi 2019.07.25. 14:31:02

@MACISAJT: A Brexitnél-ami az EU bomlásának legnyilvánvalóbb jele, igyekeznek a britekkel példát statuálni hogy másoknak elvegyék a kedvét a kilépésektől, de szerintem ezt a folyamatot már nem lehet megállítani- ennél bármilyen megállapodás jobb lett volna.

Ha valaki nem akarja betartani a kozos jogszabalyokat,akkor hogyan tudnak peldat statualni rajta?Mellesleg ugy,hogy kilep az uniobol.Ha valaki kilep,boldog lehet,mert a csuna gonosz EU-s jogszabalyoktol megszabadul,es a csuna gonosz Brusszeltol (27 tagallam) is.Ennek akkor orulnie kell az "illetonek".Ha kilep,kereskedni tud akkor is az unioval,ha akar.Az mas teszta,hogy jonnek a vamok. :)

ulpius66 2019.07.25. 14:33:03

Igen-igen eccerű a ballibsi lélek!

Ha a ballibsik mondják, hogy sajtószabadság, korrupció, diktatúra, oktatás, egészségügy, környezetvédelem, stb, stb.... akkor ez NEM POPULIZMUS!

Ha teszem azt Áder János kiáll a környezetvédelemért AKKOR Ő BEZZEG POPULISTA!

ulpius66 2019.07.25. 14:35:03

@flydomi:

Ha olyan kibaszott jó lenne ez az EU akkor vajon a Norvégok mért népszavazták le mán háromszor is, hogy belelépjenek?

A svájciakról nem is beszélve, akiknek esze ágában sincs belelépni az EU-ba.....

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.25. 14:45:07

@Iván Rábaszov: Te örülhetnél, ha ez a szint lennél..:)

HARP3R 2019.07.25. 15:02:30

@ulpius66: Talán mert náluk az egyik legmagasabb Európában az egy főre eső GDP? Nem éri meg nekik. Velünk ellentétben.

N. Barbie 2019.07.25. 15:07:29

@egyatlagosfelhasznalo: "Populista, vagyis azt mondja és teszi, amit az őt megválasztó emberek akarnak. "

Lehet mar irta valaki, nem olvasom most vegig az osszes kommentet.
Nem figyeltel a populista meghatarozasanal, ugyanis csak azt mondja, amit az emberek akarnak, de nem teszi. Oriasi kulonbseg.
Pont mint az illiberal viktorod. Igergetesek tomkelege, bevaltva meg kb. semmi.
Ket het alatt rendet teszunk, par ev alatt elerjuk az unio atlag eletszinvonalat es a tobbi es a tobbi.
Mint trump is. Vele ujra nagy lesz amerika blablabla, aztan lassan lejar az ideje es semmi erdemleges nem fuzodik a nevehez.
Es a cikk temaja, Johnson populista urasag. Igergetni o is tud farage haverjaval (emlekszunk ugye, heti 350 millio font mehet az egeszsegugybe az EU helyett ha kilepnek, aztan meg ja hat o nem is ugy gondolta...) na majd o jol kizsarolja az EU-tol amit akar brexit kapcsan. May, az orszag poziciojahoz merten eleg jo alkuit sorra lesoportek a brexitpartiak, kozte ez is. Mert se o se a tobbi ostoba hulye brexitparti nem jott meg ra az elmult 2 ev torteneseibol, hogy az lesz, amit az EU megenged, nem pedig amit populistaek szerint ki lehet zsarolni. Zsarolni ugyanis folenyes helyzetben lehet csak, 1 orszag nem tudja semmivel zsarolni a marado huszonparat, nincs semmi sulya hozza.

Brix 2019.07.25. 15:41:49

Boris Johnsonra fog hárulni az a hálátlan feladat , hogy kivezesse Nagy Britanniát az EU - ból...A " no - deal " Brexit következmènyeit , minden brit meg fogja èrezni...A " splendid izolation " politikája nem járható út, az EU sem fogja megadni nekik azt a sanszot, hogy szabadon kereskedjenek...Ha nincs a Farange- ès Boris Johnson - fèle populisták hőbörgèse, akkor most az Egyesült Királyság az EU rèsze maradna...Ezzel a folyamattal a szakadèkbe löktèk az országot...Lehet , hogy Skócia is függetlenedni fog...Minden, amit a populisták állítottak hazugság volt, sőt pont az ellenkezője volt az igazság annak, amivel fèltevezettèk a vidèki, aluliskolázott rètegeket...A kelet- közèp- európai bevándorlás már a Brexit nèlkül is csökkenő trendben volt, ès az EU tagság összessègèben óriási előnyt hozott a briteknek...Remèlhetően az olyan kretèn fejű , populista idióták, mint Boris Johnson meg fogják fizetni politikai ámokfutásuk árát!

N. Barbie 2019.07.25. 15:44:42

@MACISAJT: "Az országukban már megbukott politikusok, junckertől timmermanson át verhofstatig dirigálnak az EU élén..."

Az ugye megvan, hogy a fideszed is a bukott/kegyvesztett politikusait kuldi oda kvazi eltuntetni?
Ha ez naluk rendben van, akkor masnal miert kritizalod ugyanazt a jelenseget?
Gondolom ugyanilyen logikaval akkor ha dajcstompit valasztottak volna meg az Eu elere, akkor is hangoztattad volna, hogy egy hazajaban bukott, nofalo, reszeges, valoszinuleg drogos politikus hogy lehet ott, meg gondolom akkor is indult volna az origoripost fele tragyapropaganda tompika ellen, ugye? Ja, dehogyis.

Etniez 2019.07.25. 15:57:00

@N. Barbie: jókat írsz, szeretem olvasni.

Belzebubo 2019.07.25. 16:17:33

@MACISAJT: csak az nekem késő lesz, addig még fizethetem a tartozásaimat. De ha végre kilépne Mo. , akkor bedől a Ft, én meg röhögve letudnám minden bajomat és élhetnék békében az osztràk (€-ós) nyugdijamból...

N. Barbie 2019.07.25. 16:33:35

@MAXVAL bircaman közíró: Na, te is elokerultel propagandapapagaj? Kar volt.
Hal` Istennek nem lattalak mar egy ideje, gondolom boszen telefonalgattal a bolgar adohivatalnak, hogy hogy kerulhetett ki a fizetesed meg egyeb szemelyes adataid a netre. :DD
Tenyleg, milyen neven is kell teged keresni a listaban? :D

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.25. 16:44:48

@N. Barbie:

Az igazi nevemen.

Benne vagyok tényleg.

Már az első napon letöltöttem és átnéztem.

CSOKKI MÁLNA 2019.07.25. 17:05:50

@Aldou Raine: A libsizmus végveszedelelelelmben..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.25. 17:16:34

@N. Barbie: Csak tudod belőlük nem lesznek bizottsági elnökök..

Kovi1970 2019.07.25. 17:18:28

Vicces azért hogy a legpofátlanabb EU elenes majom megy majd keménykedni oda ahonnan a görög idióktól a Trumpig sok mindenki koppanva távozott.

Amatőrizmus hatotta át az elmúlt 2 év brit brexit stratégiáját, nem látom mitől lenne más ezután.

A másik oldalról viszont félelmetese profi és egséges fellépést láthattunk az EU tól (szánlmas módon épp a magyarok próbáltak pár idióta különcködést, pedig megint miattunk tartják a hátukat).

Sziklaszilárd tárgyalási pozició, kemény véldelmi vonalak és egységes fellépés ezt hozta az EU miközben folyamatosan készülek a hard brexitre.

Ezzel szemben ott volt a rettgett brit külügyi közigazgatás fejvesztett csirkeként (dacos brexiteer vezetőknek az első meghallgatáson kellett megérteni hogy nem tárgyalhatnak az EU tagállamaival külön külön, a kilépés után sem).

Aztán a szánlamas szavaztatás a megállapodás után, a brit parlament a közigazgatásnál is szégyenletesebb volt:
Mehet a megállapodás? NEEEEM
Mehet a hard Brexit? NEEEEM
Visszavonjuk a 50. cikket? NEEEM.

Egy vicc...

MEDVE1978 2019.07.25. 17:36:44

@N. Barbie: Nem feltétlenül. Navracsics például menekült oda a hazai közélettől, mert valószínűleg már nagyon elege volt a rezsiszilárdokból...

MEDVE1978 2019.07.25. 17:45:31

Mr. Johnson az elvtelen politikus iskolapéldája. Megválasztása alkalmából a die Zeit közölt egy cikket, ami az "előéletével" foglalkozik. Az ezredforduló idején Mr. Johnson írt egy önéletrajzi elemekkel tarkított fikciós regényt, amelynek valójában a főhősét magáról mintázta. A főhős egy politikus, akinek egy terrorakciótól kellene megmentenie az elnökét. A lényeg nem a cselekmény, hanem a miként: a főhős egy ponton megkérdezi a titkárnőjétől egy vita előtt szórakozottan, hogy akkor most ő mi mellett is kell, hogy érveljen ebben a kérdésben. Johnson pont olyan elitiskolában tanult, ahol demokráciásat játszottak: ma én vagyok a szocialista, én a konzervatív, holnap fordítva. Tágabb jövőképe vagy ideológiája nincs. Lazán végighazudta a Leave kampányt, ami mellé igazából azért állt oda, mert karrierlehetőséget látott benne.
Csak remélem, hogy lesz egy kis vérzivatar a briteknél és Mr. Johnsont elzavarják a fenébe. A baj az, hogy a politikai elitjük leírta magát a nullára. Corbyn (a munkáspárti ellenzék) egy opportunista fasz, akinek legalább annyira hibája, hogy az egész Brexit ügy idáig jutott, mint a toryknak. Jellemző a balfaszkodására, hogy még úgy sem esélyes a győzelemre, hogy a konzervatív párt három éve töketlenkedést ad elő.

Argus_ 2019.07.25. 17:46:04

@CSOKKI MÁLNA: A liberalizmus természetes vágy a szabadságra. Soha nem lesz végveszedelemben, amíg lesznek szabadságvágyó emberek ezen a Földön. No persze az Enns folyótól keletre ez nem érvényes. Itt bármi lehetséges egészen Észak Koreáig.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2019.07.25. 18:21:09

@Iván Rábaszov: Elitek mindenütt vannak. Ilyen alapon minden politika csak elitista lehet, ergo: nem lenne értelme az elitista jelzőt használni egyes politikákra.
Valójában az elitizmus az valamely elit (gazdasági vagy valamiféle kulturalis) a többiek elé helyezése. Pl. mikor a videkieket vagy az idősebbeket alapból butanak tartva az ő szavazatainak értéket relativizálják. Ez is elitizmus. Ez sajnos a létező (vagy emberarcú?) liberalizmus sajátja.

Nietzsche__ 2019.07.25. 19:43:35

@Fermentátor: Szerintem ez nem elitizmus, bár tudom, hogy sokan az általad leirtakra használják ezt a kifejezést.

Ha egy politikai erő lekezeli és/vagy butának állítja be a vidékieket, esetleg az időseket, az szimpla lenézés vagy negatív diszkrimináció.

Az igazi elitizmus azoknak a folyamatos megjutalmazását és kiváltságokkal való elhalmozását jelenti, akiket egy adott rendszer az elitkörébe emel. A populista berendezkedések többnyire elitisták is. Nálunk a Fideszes kláncsaládok, oligarchák képviselik ma az elitet.

alöksz róz 2019.07.25. 20:03:49

@Athos_73: jogos, az északkoreázás eddig kimaradt :D

torró 2019.07.25. 20:20:50

Ilyen gyarló az ember. Ha valakit utálni akar, akkor csak keresni kell egy negatív hangzású szót, és már lehet átmenni papagájba. Populista, bigámista, szocialista, Marxista, anarchista, stb! Vagy buzi! Az a baj, hogy mindig a vesztes köpködi a nyertest, mert valójában, az bántja, hogy ő nem tudott nagyobb populista lenni. Szánalmas az ilyen hozzáállás. Nem az van, hogy én kitaláljak valami jobbat, hanem akkor bejön az óvodás stílus. Csak nézzük meg az ellenzék dedós viselkedését. Hogy a ménkűbe akarhatják ezek leváltani Orbánt? Vagy nem is akarják? El vannak a hülyeségeikkel? Nem értem!

Argus_ 2019.07.25. 20:26:53

@alöksz róz: Van valami közös az Enns folyótól a Han folyóig terjedő hatalmas terület népeiben. Rád bízom, hogy rájöjj, mi az? (És megkeresd a két említett folyót.)

Argus_ 2019.07.25. 20:28:42

@torró: A vesztes köpködi a győztest? És a folyamatos sorosozás, lipsizés, komcsizás, idegenszívűzés??? Akkor a vesztesek az Orbánista Fideszesek? Ezt sem hallottam még kormánytrolltól. :-)))

torró 2019.07.25. 20:38:43

@Athos_73:
Kormány troll az öreganyád valaga! Nem akarod megérteni amit írok? Nem azt írtam hogy most! Hanem mindíg! Érted a különbséget? Vagyis a mindenkor alulmaradó! Ezt érted?Ha nem értesz valakit, akkor az neked már rögtön kormány troll? Vicces fiú vagy, baszod a kis szamarat! Egy kurva szóval nem magasztaltam a fideszt! Sőt még kisbetűvel is írom a nevüket. Ezt se érted?

Ursus Arctus 2019.07.25. 22:12:47

Boris Johnson népszerűsége komoly mély-zuhanásba kezd tippem szerint úgy november körül, amikor nyilvánvalóvá válik majd, hogy amiket ígért azokból szinte semmit nem fog tudni megvalósítani.

Argus_ 2019.07.25. 23:09:20

@torró: Oké! Akkor ez félrement. Mert félreérthető voltál! Peace! :)

alöksz róz 2019.07.26. 00:58:51

@Athos_73: nyilván az a közös, hogy az ott lakók többsége ostoba, nőgyűlölő, rasszista fasiszta.
kevés olyan okos ember lakik azon a területen, mint ti, akiknek még a segébe is felye van

csak ennyi ésszel hogy lehet ennyi faszságot két pofára zabálni, azt nem értem. elmagyarázhatná egyszer valaki

Argus_ 2019.07.26. 01:16:43

@alöksz róz: Nem ez a helyes válasz. Valószínűleg gőzöd sincs, hogy mi a helyzet az ázsiai diktatúrákkal. A rasszista, fasiszta és nőgyűlölő kifejezések egyébként nem rokonértelműek, hiába használjátok őket így csokorban. :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.26. 12:46:35

@Athos_73:

Szerencsére ma már nyugtaon is csökken azok száma, akik agyatlanul üvöltik és tapsolják az elnyomók szabadságjogát a kisemberek eltiprására.

alöksz róz 2019.07.26. 14:49:59

@Athos_73: ti használjátok csokorban, papám... de amúgy szerinted egy felsorolásban rokon értelmű kifejezéseknek kell lenni?

Disztopia 2019.07.28. 01:15:04

Boris Johnson egy felelőtlen kalandor. Politikája válságot fog hozni az Egyesült Királyságra.

Argus_ 2019.08.04. 15:55:26

@A Mester_: Johnson népszerűsége úgy fog elolvadni az év végére, mint a grönlandi jégmező júliusban.

STIRLITZ 2019.08.05. 10:40:39

Egy másik érdekes cikk Boris Johnson politikai terveiről:
concorde.blog.hu/2019/08/04/boris_johnson_nem_bloffol?ajanlo=1
süti beállítások módosítása